Helyi közélet

2024.01.13. 12:00

A doni hősökre emlékeztek Vásárhelyen

A Hősök emlékművénél idézték fel a doni katasztrófa 81 évvel ezelőtt történt eseményeit. Beszédet mondott Márki-Zay Péter polgármester és Vincze Gábor történész.

Kovács Erika

Márki-Zay Péter polgármester mondott beszédet az ünnepségen. Fotó forrása: Hódmezővásárhely gyorshír szolgálata

Azt szeretnénk, ha mi sohasem élnénk át azt, amit a nagyszüleink éltek át. Azt sem feledhetjük el, hogy ugyanazon a területen, ahol az áttörés történt 81 évvel ezelőtt, ott ma is háború dúl. Soha nem gondoltuk volna, hogy a mi életünkben ez előfordulhat

 – mondta Márki-Zay Péter. Hozzátette, ma is vannak olyan őrült diktátorok, akik háborúval, fegyverrel akarják elintézni a konfliktusokat. Nem vagyunk védettek. A doni katasztrófáról azt mondta, mindenféle esély nélkül, négyszeres túlerőben gyakorlatilag mészárszékre küldték a magyar katonákat.

Magyarország felelőssége az, hogy bár a történelemben sokszor rossz döntést hoztak eleink, de soha többé nem kerülhetünk a vesztes oldalra. Jó helyen vagyunk a NATO-ban, a világ legerősebb katonai szövetségében. Csak a NATO ereje garantálhatja számunkra a békét, akár a világban, akár Magyarországon

 – mondta és hozzátette, hiába ábrándozunk azon, hogy regionális középhatalom legyünk, mi egyedül nem tudjuk megvédeni magunkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában