Szegedi hírek

2024.01.27. 15:11

A mélyszegénységben élőket támogatta ezúttal is a Mátrix Alapítvány

Tartós élelmiszert, szőlőcukorkát, csokoládét, finom falatokat osztott szombaton a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntes segítő csapata és a vidámító bohócdoktor csapat. Volt aki a délelőtt 10 órás adományosztásra reggel 6-kor kezdte a sort, azért, hogy nehogy lemaradjon a segélyről.

Delmagyar.hu

Bár kívülről úgy tűnik, hogy egy-egy ilyen élelmiszerosztás csak csepp a tengerben, mégis a mélyszegénységben élők számára ezek az ételcsomagok esetenként életmentő segítséget jelentenek – mondta Rácz Anett alapítványi vezető. Az alapítványi önkéntesek és a bohócdoktorok által átadott élelmiszerekkel a nélkülöző családok felnőtt és gyermek tagjai a segítségnyújtás mellett pozitív gondolkodásmódot is kapnak.

– Nem hagyunk éhezni senkit! 

– vallják az alapítványnál, önkéntes csapatuk folyamatosan várja családsegítők, védőnők, iskolai dolgozók, segítséget kérő családok jelentkezését honlapjuk üzenetküldési felületén, hogy minél többen kaphassanak az életük megkönnyítését segítő adományokból.

A Mátrix évente 15 ezernél több adománycsomaggal segíti a bajban lévőket, a cél a nélkülözés csökkentése. Az alapítvány egyik fő célja, hogy a társadalmunkban minden tehetősebb – segíteni tudót – arra ösztönözzön, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék a rászorulókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában