Helyi közélet

2024.01.28. 21:16

A sikeres orvosbállal 55 milliónál jár a kórház jótékonysági gyűjtése

Több mint háromszázan szórakoztak és jótékonykodtak a szombati orvosbálon a Fekete Sasban. A résztvevők igazán nemes ügyet támogattak: az est bevételét az egészséges újszülöttekért és édesanyákért indított program javára ajánlották fel. A fő cél egy 80 milliós csúcskategóriás ultrahangkészülék beszerzése.

Delmagyar.hu

Forrás: promenad24

Közel 330 vendég vett részt a vásárhelyi-makói kórház nagy sikerrel megrendezett szombati orvosbálján. Kallai Árpád kiemelte, a nagyszabású társasági esemény a szórakozás mellett jótékony célt szolgált, a teljes bevételt az egészséges kisbabák és kismamák számának növelését célzó komplex programjuk javára ajánlották fel. Örvendetes módon megmozdultak az adakozók és a támogatók, a gyűjtés így az orvosbál után már 55 millió forintnál tart.

A hódmezővásárhelyi orvosbál hagyományosan egy kimagasló jótékonysági esemény. Mindig valamilyen korszerű eszközre, berendezésre vagy olyan célra gyűjtünk, mely a kórház gyógyító munkáját vagy betegségmegelőző feladatait szolgálja. Ebben az évben a Reprodukciós Medicina értéklánc programunkat támogattuk az est teljes bevételével. Büszkék vagyunk rá, hogy a fővédnökséget két kiváló professzor vállalta el a Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla, illetve a Szegedi Tudományegyetem rektora, Rovó László személyében. Ezúttal is nagyon sok vendég érkezett nemcsak Hódmezővásárhelyről, Makóról, de Szegedről és Budapestről is számos professzor, kolléga tisztelt meg bennünket

– ismertette Kallai Árpád.

Hozzátette, a Fekete Sasban tartott orvosbál nemcsak az adakozásról szól, hanem fontos társadalmi, szórakoztató esemény is. Ennek megfelelően a közönséget először Szalai Antal és zenekara perdítette táncra cigányzenéjével, majd a Zsomboys húzta a talpalávalót, s az éjszaka során meglepetésvendégként Gájer Bálint énekest is köszönthették.

Kallai Árpád kiemelte, a kórház tavaly decemberben a református ótemplomban tartott adventi koncerttel indította el jótékonysági rendezvénysorozatát, melynek célja az egészséges újszülöttek és édesanyák számának növelését szolgáló szakmai programjuk segítése. Széles összefogásra hívják a térség vállalkozóit, lakóit, az év végéig 120 millió forintot szeretnének összegyűjteni. Azt tűzték ki célul, hogy új alapokra helyezzék a terhesgondozás keretében végzett magzati ultrahangvizsgálatot, amihez egy nagy értékű, egyúttal nagy tudású, 80 millió forintos ultrahangkészüléket terveznek vásárolni. Ennek révén a leendő édesanyák mindent megtudhatnak a születendő gyermekükről, ingyenesen, az állami egészségügyi ellátás kereteiben; a berendezés szakavatott kézben a legapróbb eltérések felismerésére is képes. A jótékonysági akcióhoz csatlakozók ennek a modern eszköznek a beszerzéséhez, valamint a majd ezt használó, a kismamákat ezzel vizsgáló szakemberek kiképzéséhez járulnak hozzá.

A főigazgató beszámolt róla: az orvosbál kapcsán érezhetően megmozdultak az adakozók és támogatók, a nagylelkű felajánlások révén a kórház alapítványának gyűjtése már 55 millió forintnál jár.

Olvasható a Promenad24 oldalán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában