Helyi közélet

2024.01.16. 16:20

Ausztriára számít a migrációval kapcsolatban Magyarország

Suki Zoltán

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter osztrák kollégájával egyeztetett a migrációról.

Forrás: Szijjártó Péter / Facebook

Magyarország számít Ausztria támogatására az illegális migráció elleni küzdelemben és a nyugat-balkáni országok uniós csatlakozásának felgyorsításában – közölte az M1 Híradójában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután osztrák kollégájával tárgyalt. Szijjártó Péter elmondta, hogy megkezdte a 2024 második félévi, soros magyar EU-elnökség sikerét biztosító konzultációkat. 

Azért Bécsben indult ez a konzultációsorozat, mert Ausztria támogatására nagy mértékben lehet számítani a magyar elnökség és a magyar nemzeti érdek szempontjából két lényeges célkitűzésben: az illegális migrációval szembeni küzdelemben és az EU bővítésének felgyorsításában a Nyugat-Balkán irányába – tette hozzá. Az illegális migrációról szólva kiemelte: Ausztria is azon uniós országok közé tartozik, amelyek világosan beszélnek és fellépnek azzal szemben.

 Így vagyunk ezzel mi, magyarok is. Világossá tettük már számtalan alkalommal: Brüsszelben éles politikai váltásra van szükség, hogy az Európai Unió ne vonzza, hanem megállítsa az illegális migránsokat

 – fogalmazott a miniszter.

Szijjártó Péter emlékeztetett: Magyarország sok tapasztalatot szerzett ebben, miközben a saját és egyben az EU déli határát védte. Ha nem költött volna erre az ország eurómilliárdokat, a magyar határon megállított, sok 100 ezer illegális migráns mind itt élne Európában.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában