Helyi közélet

2024.01.03. 21:13

Dohányfüstmentesek lehetnek már idén a vendéglátóhelyek a szomszédban

Szerbiában minden harmadik ember cigizik. És nemcsak otthon, hanem a kávézókban, éttermekben és a szórakozóhelyeken is - hiszen a törvény ezt nem tiltja. Kérdés, hogy meddig?

Delmagyar.hu

Forrás: Pannon RTV

Hiszen a szigorításra vonatkozó törvénymódosítási javaslat már kidolgozás alatt van. Egyes hírek szerint pedig még idén meg is születhet a döntés, amely az uniós tagállamokhoz hasonlóan Szerbiában is korlátozná a nyilvános helyeken való dohányzás lehetőségét.

A dohányosok többsége szerint cigi mellett esik igazán jól egy csésze kávé. Szerbiában ezt egyelőre a cukrászdákban, az éttermekben és a kávézókban is megengedhetik maguknak a vendégek, hiszen a törvény nem tiltja. Kérdés, hogy meddig?

A nem dohányzó vendégek többsége azokat a kávézókat részesíti előnyben, ahol minimális a cigifüst, vagy pedig dohányzó és nemdohányzó rész is található vendéglátóipari egységben.

A nyilvános helyeken való dohányzásra vonatkozó törvénymódosítási javaslatot az Egészségügyi Minisztérium már kidolgozta - mondta Danica Grujičić. Az illetékes tárcavezető szerint ezt a dokumentumot más az ügyben érintett minisztériumoknak is továbbították az összehangolás érdekében, a dolgok menete azonban itt lelassult. Ennek ellenére a várakozások szerint még idén életbe léphet Szerbiában az a törvény, amely betiltaná vagy nagyban szigorítanál a nyilvános helyeken való dohányzást.

Olvasható a PannonRTV oldalán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában