Helyi közélet

2024.01.08. 16:15

Helyi népszavazásokhoz kötné a nagyberuházásokat a Jobbik

A harmadik világ munkásai özönlik el az országot, véli Z. Kárpát Dániel. A Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője Szegeden bejelentette, pártja helyi népszavazásoktól tenné függővé a magyar nagyvárosokban vagy azok környékén tervezett nagyberuházásokat.

Majzik Attila

Z. Kárpát Dániel Vincze Miklóssal és Müller Bencével, a Jobbik Ifjúsági Tagozat alelnökével. Fotó: Z. Kárpát Dániel közösségi oldala

A Jobbik alelnöki posztját is betöltő politikus a szegedi városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a hírekből úgy látja, hogy a harmadik világ állampolgárai keresnek ingatlanokat Szegeden és környékén. A képviselő szerint nem feltétlenül lesz annyi munkavállaló, amennyi álláshelyet meghirdetnek majd ezekben az üzemekben. Valószínűbbnek tartja, hogy a környező megyék és országok magyar munkavállalói helyett inkább a harmadik világ polgárai fognak itt tömegesen megjelenni.

A Jobbik nemet mond a szervezett vendégmunkás-importra 

– hangsúlyozta az alelnök. Mint elmondta, a párt magyar kvóta javaslata rögzíti, kizárólag olyan multi cég kaphat vissza nem térítendő támogatást, amely vállalja, hogy legalább 95 százalékban – egy szombati Facebook-bejegyzése szerint 90 százalékban – az Európai Gazdasági Térségen belüli, tipikusan magyar munkavállalókat alkalmaz.

Z. Kárpát Dániel kifejtette, helyi népszavazásokat is szorgalmaznak a nagyberuházások kapcsán, hogy az adott közösség tagjainak legyen beleszólása a azok megvalósításába. A jobbikos politikus szegedi látogatása során Botka László polgármester mellett is állást foglalt: leszögezte, a kezdeményezés nem a városvezetés vagy a helyi közösségek vezetése ellen irányul, hanem a kormánynak címzik az az üzenetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában