Helyi közélet

2024.01.16. 12:00

Kettészakadt országról olvastak decemberben

Az időjárás volt a legnépszerűbb decemberben a delmagyar.hu oldalon, de bekerült a legolvasottabb témák közé egy szépségkirálynő és egy kolbásztolvaj is.

Suki Zoltán

Szegeden 15, Békéscsabán 18 Celsius-fokot mért az Országos Meteorológiai Szolgálat - ezzel megdőlt az országos melegrekord.

Fotó: DM

Kettészakadt az ország: Szeged Békéscsabát követi – írtuk tavaly december 2-án a delmagyar.hu oldalon, és ez a cikk érdekelte abban a hónapban a legtöbb olvasót a statisztikáink szerint. Pedig csupán arról volt benne szó, hogy nemcsak szokatlanul enyhe, de szeszélyes is volt december első hétvégéjének időjárása. Az ország északnyugati és délkeleti régió között 18 Celsius-fok volt a különbség. Miközben Szegeden 15, Békéscsabán 18 Celsius-fokot mért 13 órakor az Országos Meteorológiai Szolgálat – ezzel megdőlt az országos melegrekord –, Győrben és Szombathelyen fagyoskodtak az emberek, a hőmérő higanyszála 0 fokot mutatott. A fővárosban is kellett a sál, sapka, nagykabát a 4 fokos időjárásban.

Népszerű volt a Magával viszi a sírba a jó svédasztal titkát a szegedi vállalkozó című írásunk is, aminek az adta a témáját, hogy megszűnt a svédasztalos étkezés hétköznap a Diófa vendéglőben. A nagy sikerű, annyit ehet, amennyit bír ebéd 2018 óta volt elérhető a Diófában. Akkor még 1400 forintba került. Sokan spóroltak, a 2450 forintos svédasztal helyett inkább az 1700 forintos menüt választották, ezért nem érte meg tovább a kínálatban tartani.

Elgázolt egy embert egy vonat Szegeden, a Máglya sornál. A szerencsétlenül járt férfit a szegedi hivatásos tűzoltók emelték ki. A történtek miatt korlátozták a vonatközlekedést – írtuk december 20-án, és ez lett abban a hónapban a harmadik leglátogatottabb cikk.

Szintén népszerű volt a 19 éves Sümeghy Lauráról szóló írásunk is, ami nem véletlen. A lány ugyanis megnyerte a Miss World Noble Queen szépségversenyt.

Az ötödik helyre pedig a a bűnöző került, aki sok füstölt kolbászt lopott el még karácsony előtt Hódmezővásárhelyen egy Szabadság téri otthonból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában