Évértékelés

2024.01.11. 08:20

Kiszombor büszke a múlt évre

Vajon mi az, ami miatt a most véget ért 2023-as esztendő emlékezetes lesz az egyes településeken? Ezúttal Szirbik Imrét, Kiszombor polgármesterét kérdeztük.

Szabó Imre

Kiszombor polgármestere, Szirbik Imre. Fotó: Szabó Imre

Úgy gondolom, minden nehézség ellenére büszkén tekinthetünk vissza 2023-ra

 – mondta Kiszombor első embere, Szirbik Imre, amikor megkértük, vonja meg az óév mérlegét. Bár az eredmények között a legtöbb polgármester a pályázati sikereket sorolja, Kiszomboron az önkormányzat jó gazdálkodásának köszönhetően saját erőből is tudott fejleszteni: 58,1 millió forintból az utcai lámpákat korszerű, energiatakarékos led-izzókkal látták el, sőt 30 újat is felszereltek.

 Ennek köszönhetően a közvilágítás áramfogyasztása megfeleződött 

– hangsúlyozta.   

A pályázati forrásból finanszírozott beruházásokra térve először a legnagyobb összegűről beszélt: 511,8 milliót nyert a község a szolgáltatóház felújítására. 

Ez a munka már megkezdődött, a befejezése jövő októberben várható

 – mondta. Úgy gondolja, ez komoly segítség lesz több helyi vállalkozásnak. Megemlítette, hogy 400 millió forintból 7 kilométer hosszan betonmedret kaptak a vízelvezető csatornák, illetve hogy 29,5 millióból megújult az Ady Endre Művelődési Ház belső tere. 100 milliót kapott az önkormányzat új, térkővel burkolt parkolók kialakítására, 140-et pedig 140: belterületi utak ellátására szilárd burkolattal. 

Ezt követően mindössze 3 kisebb és 1 nagyobb utca lesz Kiszomboron, ami nem aszfaltos

 – tette hozzá. A kisebb fejlesztések között megemlítette az óvodaépületi munkákat, járdák felújítását, illetve hogy 8,5 millióból orvosi műszereket tudtak beszerezni. Elmondta azt is, hogy miután bezárt a Takarékbank helyi fiókja és bankautomata nélkül maradtak a zomboriak, egy másik pénzintézettel sikerült megállapodniuk a pótlásáról.

Az idei tervekről szólva szóba hozta, hogy szeretnék felújítani a temető megközelítéséhez nélkülözhetetlen utakat, megoldanák a sírkert megvilágítását és egy urnafal kialakításán is gondolkoznak. És fontosnak tartják azt is, hogy a horgászokkal együttműködve – ha szükséges – gondoskodjanak arról, hogy Vályogos-tó ne száradjon ki megint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában