A sztárvendég egyelőre maradjon meglepetés

2024.01.17. 12:00

Már szervezik a harmincadik üllési falunapot

Arany T. János

Hollókői táncosok indították a 2023-as nyarat Üllésen. Archív fotó: Gémes Sándor

Januárban elkezdték az üllési, júniusi falunap szervezését. Jubileumi, harmincadik falunapra készülnek a településen. Meszesné Volkovics Szilvia, a Déryné Művelődési Ház vezetője elmondta, igazából még hamarabb, már tavaly el kellett kezdeni a szervezést, mivel a legnépszerűbb, neves előadókat minél korábban célszerű lefoglalni. Egyelőre árajánlatokat kértek, ez alapján döntenek majd, ki lesz a sztárfellépő. Egyelőre ennél többet nem akartak elárulni a szervezők. 

A legfontosabb cél, hogy minden korosztályt megszólítsanak a programokkal. A falunapi rendezvényt először a művelődési ház udvarán tartották, de azt hamar kinőtték. Ekkor a vásártérre költözött a buli, ahol később hatalmas rendezvénysátrat is felállítottak a nyár eleji változékony időjárás miatt. Nagy Attila Gyula felidézte, hogy amikor polgármester lett, elkezdett azon gondolkozni, hogyan lehetne megújítani a rendezvényt. 

A fesztivál életében 2007-ben volt egy komolyabb előrelépés, amikor már tényleg fesztivállá vált a falunap, mert akkor már élő zenekari fellépések is voltak. Érdekesség, hogy a tavalyi falunapon a legnagyobb produkció este a Bikini együttes fellépése volt, akik 2007-ben is koncerteztek a faluban. Ráadásul tavaly volt 40 éves a zenekar, úgyhogy jubileumi nagykoncertet adtak. Idén június 15-én, szombaton lesz a rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában