Helyi életstílus

2023.06.11. 12:19

Messziről is érkeztek nyarat köszönteni Üllésre – Fotók

Néptáncosok felvonulásával indult szombaton az idei üllési Nyárindító Fesztivál. A rendezvény kicsit nehezen kezdődött az esős időjárás miatt, de végül mégis sikerült beindítaniuk a nyarat.

Suki Zoltán

Hollókői táncosok indították a nyarat Üllésen. Fotó: Gémes Sándor

Üllésen szombaton Nyárindító Fesztiválra várták a helyieket és a környékbelieket. A település polgármestere lapunknak elmondta, hogy két év múlva lesz 30 éves a rendezvény. Nagy Attila Gyula felidézte, a fesztivál életében 2007-ben volt egy komolyabb előrelépés, amikor már tényleg fesztivállá vált a falunap, mert akkor már élő zenekari fellépések is voltak. Most annyi volt a változás a korábbiakhoz képest, hogy idén és tavaly már nem rendeztek főzőversenyt. A rendezvény hivatalos része mindössze annyi volt ezúttal is, hogy a polgármester és Mihálffy Béla országgyűlési képviselő pár szóban köszöntötte a résztvevőket, aztán pedig már a szórakozásé volt a főszerep.

A fesztivál egyébként nem indult zökkenőmentesen. Délelőttre sportprogramokat szerveztek, egyebek mellett gyalogtúrát, biciklitúrát és sakkversenyt. Utóbbival nem is volt gond, viszont a gyalogtúrát és a kerékpárversenyt szinte teljesen elmosta a hirtelen jött zivatar. Szerencsére azonban a délután negyed négykor kezdődő néptáncos felvonulást már csak egy pár csepp eső zavarta meg. Vendégek érkeztek mások mellett a testvértelepülésekről, így Torockóról is, a felvonuló táncosok pedig egyenesen Hollókőről jöttek, természetesen népviseletben. A csapat a művelődési háztól a vásártérig vonult, ahol fel is léptek. De persze nem ők voltak az egyetlenek. Színpadra állt az Üllési Folkműhely, a FONÓ Néptáncegyüttes és a barátaik, a Trimba zenekar, Csocsesz, a helyiekből álló MÓMantis.

A legnagyobb produkció pedig este a Bikini együttes fellépése volt, amelynek két érdekessége is volt. A Bikini lépett fel 2007-ben is az első nagyobb fesztiválon, ráadásul most 40 éves a zenekar, úgyhogy jubileumi nagykoncertet adtak.


 


 

KÉPALÁ: Hollókői táncosok indították a nyarat Üllésen. Fotó: Gémes Sándor


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában