A vásárhelyi polgármester felszólította az ellenzéki jelölteket, hogy január 31-ig jelentsék be indulási szándékukat

2024.01.19. 19:17

Márki-Zay Péter előválasztást akar

A Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) budapesti sajtótájékoztatóján a volt mártélyi polgármester, Putz Anita, a párt hálózati igazgatójaként bemutatkozva jelentette be, hogy Szalma Botond lesz a Mindenki Magyarországa Néppárt kampányfőnöke. Szalma Botond a Mahart vezérigazgatója volt. A Kereszténydemokrata Néppártból kizárták.

Kovács Erika

Márki-Zay Péter felszólította az ellenzéket, hogy úgy legyen, ahogy ő szeretné.

Fotó: Török János

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke a sajtótájékoztatón felszólított minden ellenzéki jelölőszervezetet és mindenkit, aki jelöltként kívánja megmérettetni magát a júniusi választáson, hogy „haladéktalanul állapodjanak meg abban”, hogy minden településen egy közös csapat induljon.

Ha nincs teljes egység, akkor követeljük, hogy minden érintett településen legyen előválasztás. Hódmezővásárhelyen, aki hiteles ellenzéki jelöltként kíván elindulni, január 31-ig jelentse be a szándékát. Tegyünk így minden magyar településen, ahol több jelölt van. Várjuk a jelentkezőket és mi vállaljuk, hogy a 2021-es előválasztás szabályai szerint megszervezzük az előválasztást. A költségeket a jelölteknek kell állniuk

 – mondta Márki-Zay Péter. Csakhogy Hódmezővásárhelyen már tudni lehet, hogy például a Mi Hazánk Mozgalom, valamint Jakab Péter Pártja, A Nép Pártján sem akar közösködni Márki-Zay Péterrel. Tóth Péter, a párt vármegyei elnöke a Rádió 7-nek azt nyilatkozta, egyeztetések folynak, ki mögé álljanak be Hódmezővásárhelyen, annyi bizonyos, ez nem Márki-Zay Péter lesz, mert ő országos politikusként és polgármesterként is megbukott.

A sajtótájékoztatót levezető Putz Anita az MMN hálózati igazgatója pozíciót kapta az új pártban. Korábban, 2019 és 2022 között Mártély polgármestere volt, de 2022-ben egy képviselő a testület feloszlását kezdeményezte. A mártélyiak ugyanis nem voltak elégedettek a település fejlődésével, a falunak pénze sem volt. Putz Anita indult ugyan az időközi választáson, de azt nagy fölénnyel ellenfele, Ambrus István nyerte meg, aki 42 milliós adóssággal vette át a települést Putz Anitától. Ez az összeg a település teljes éves állami normatívájának az egyharmada volt. A Fidesz által támogatott Ambrus István és az új képviselő-testület a tartozásokat egy év alatt visszafizették és a korábbi 3 évhez képest jelentős fejélesztéseket is végrehajtottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában