Ne maradj le a tudományos kalandról

2024.01.16. 20:03

Még lehet jelentkezni a mezőgazdasági kar diákköri versenyére

Már a középiskolások is bizonyíthatnak a vásárhelyi mezőgazdasági kar diákköri versenyén. A február elejéig beadandó dolgozatokkal felvételi pluszpont jár és ösztöndíj is nyerhető.

Tábori Szilvia

Néhány hétig még lehet jelentkezni a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar diákköri verseny felhívására. A mezőgazdaság, a természetvédelem, vagy akár a vadgazdálkodás iránt érdeklődő középiskolásoktól február 5-ig fogadja a vásárhelyi oktatóhely a TDK-s dolgozatokat. Legutóbb 18 pályázatot kaptak középiskolásoktól, változatos témakörökben: volt, aki az öntözéstechnikával, fenntarthatósággal, vagy a háztáji állatokkal, netán a solymászattal foglalkozott. De készült dolgozat az aszály és így a szabad vízforrások hiányáról a vadgazdálkodásban.

A diákok munkáját pontokkal és későbbi ösztöndíj-támogatással is jutalmazzák. A TDK versenyzői idén az első helyezésért már 50, a másodikért 40, a harmadikért 30, a részvételért 20 intézményi többletpontot kapnak a felvételi eljárásban, ha a vásárhelyi mezőgazdasági karra jelentkeznek. A most elnyert pontok később is érvényesíthetők a felvételin. Ezenkívül, a szekciók első három helyezettjei egyszeri ösztöndíjra is jogosultak ha a kar hallgatójaként folytatják a tanulmányaikat: a legeredményesebb diák 100 ezer, a második 75 ezer, a harmadik pedig 50 ezer forintot kap. 
Idén először egy sajátos mentorprogrammal egészült ki az egyetem tudományos diákköri tevékenysége; oktatóik – igény szerint – segítenek a középiskolásoknak a minimum 15 oldalas dolgozat témáját kiválasztani és elkészíteni, illetve felépíteni a tíz perces szóbeli prezentációt. Kérdés esetén Králik Emese mesteroktatóhoz, középiskolai mentorhoz lehet fordulni a [email protected] elektronikus levelezési címen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában