Helyi közélet

2024.01.01. 16:26

Megállapodtak a Máltai Játszótér üzemeltetéséről

Suki Zoltán

Archív fotó.

Továbbra is a máltaiak üzemeltethetik a szegedi, Retek utca 2. szám alatti játszóteret. Erről a legutóbbi városi közgyűlésen döntöttek a képviselők. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2001. őszén játszóházat és játszóteret alakított ki, amit az önkormányzat 10 millió forinttal támogatott. Később az önkormányzat és a Máltai Szeretetszolgálat határozott időtartamú üzemeltetési megállapodást kötött, amit már többször is meghosszabbítottak. Mivel a megállapodás december 31-én lejárt, ismét meg kellett újítani.

A Máltai Szeretetszolgálat célja olyan játszótér létrehozása, ami a gyerekek egészséges testi és lelki fejlődéséhez elengedhetetlen. A játszóházi foglalkozások pedig norma- és értékteremtő programokat kínálnak a lakótelepen élőknek. A Retek utcai játszóház és játszótérrel egyébként a környékbeliek elégedettek, szeretnek oda járni. Tehát ismét meghosszabbítoták a megállapodást és az önkormányzat a játszótér üzemeltetésére 2024-ben 7 millió 800 ezer, a felújításra és fejlesztésre 600 ezer forintot ad.

A változó gazdasági környezet miatt a megállapodást egyelőre egy év határozott időtartamra kötötték, és a Máltai Szeretetszolgálat vállalta a Kemes utcai sportpálya felügyeletét, vagyis a nyitást és a zárást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában