Helyi közélet

2024.01.05. 15:13

Nagylak az egészségháznak örült

Vajon mi az, ami miatt a most véget ért 2023-as esztendő emlékezetes lesz az egyes településeken? Ezúttal Bárdos-Kolozsvári Rozáliát, Nagylak polgármesterét kérdeztük.

Szabó Imre

Nagylak polgármestere, Bárdos-Kolozsvári Rozália. Fotó: Szabó Imre

 Nehéz, de összességében sikeres időszakon vagyunk túl 

– értékelte 2023-at kérésünkre Bárdos-Kolozsvári Rozália, Nagylak polgármestere. 

A sikerek között az első helyen az egészségház megújulását említette. Mint a Délmagyarország is beszámolt róla, a felújítás és bővítés az utóbbi évek legfontosabb fejlesztése volt a faluban, az önkormányzat 42 milliós pályázati támogatást nyert rá. Az épületben az 50 négyzetméteres bővítésnek köszönhetően új várótermet, különálló védőnői irodát és egy mozgáskorlátozottak számára használható mosdót alakítottak ki. Korszerűsítették a fűtési rendszert, új fűtőtesteket szereltek fel, rendbe hozták a tetőt és parkoló is épült.

Fotó: Szabó Imre

A kisebb beruházások közül kiemelte a művelődési ház fűtéskorszerűsítését, a parkoló felújítását és a parkosítást. Parkolót a temetőnél is kialakítottak. A Rózsa soron a csapadékvíz-elvezető rendszert bélelték mederelemekkel – idén az út szélesítése az egyik kitűzött cél.

Az önkormányzat a falu lakóit is segíti.

Most is kapott minden újszülött családja 100 ezer forintot. A fiataloknak a jogosítvány megszerzését támogatjuk 50 ezer forinttal, a felsőoktatásban tanulóknak pedig a Bursa Hungaricán keresztül segítünk. Idén az ösztöndíjra egy jelentkező volt

 – mondta  Bárdos-Kolozsvári. 

Hozzátette: az év végén minden nagylaki család kapott kalácsot, édességcsomagot és 10 ezer forintot. A szociálistüzelő-programban pedig 43 erdei köbméter tűzifát osztottak ki 41 jelentkező között.

A polgármester a jövőbeni tervekről is szólt.

Nyertünk 62 millió forint pályázati támogatást a könyvtár és közösségi tér energiahatékonysági felújítására. Ebből a fűtési rendszert fogjuk korszerűsíteni, az ajtókat-ablakokat cserélni és a szigetelést megoldani

 – említette ezek közül a legfontosabbat.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában