Szegedi hírek

2024.01.14. 15:48

Rolex húszezerért Szécsi Pál violáival - Hatalmas siker a Mars téri használtcikk-piac (Galéria)

Gyorsan népszerűvé vált Szeged legújabb használtcikk börzéje a Mars téri piacon. Vasárnap délelőtt is sokan nézelődtek, alkudoztak és vásároltak a nagycsarnokban, ahol jól megfért egymás mellett Szécsi Pál és Lenin, valamint a legendás svájci óraipar néhány kiemelkedő darabja.

Arany T. János

Van itt minden, mint a jó boltban. Egyre népszerűbb a Mars téri piacon a használtcikk-vásár. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Húszezer forintért a hülyének is megéri 

– gondoltam a Rolex Submariner másolatával a kezemben vasárnap délelőtt a Mars téri használtcikk-piac egyik asztalánál. Komolyan nem hittem, hogy ennyire jól fogok szórakozni és már az első standnál leragadok. A vásárok, használtcikk piacok legnagyobb vonzerejét az jelenti, hogy hogy mindenki megtalálja, amit keres. Van itt minden: ruha, könyv, lemez (Szécsi Pál Violák című albuma pont a kedvencem), gyerekholmik, játékok. Na, meg svájci órák. A legismertebb svájci órás cég, a Rolex 1953 óta gyártja az úgynevezett búvárórák atyját, a Submarinert, amiből itt egy másolatot tartottak 20 ezer forintra. Jól hangzik, mert az igazi is közel ennyibe kerül, euróban. És ez még mind semmi, mert volt a pulton Omega és Patek Philippe is.

Vasárnap negyedik alkalommal biztosított helyet a Szegedi Városkép és Piac Kft. a használtcikk-árusoknak a nagycsarnok szabad asztalainál. A kezdeményezés októberben indult próbaképpen magánszemélyek részére. A szervezők szerint a kezdeményezés elérte a célját: egymásra találtak az alkalmi árusítók és a használtcikkek iránt érdeklődő vásárlók.

Rácz Attila, a Mars téri piacot üzemeltető Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője a szeged.hu-nak korábban azt mondta, a börze azért lett ilyen közkedvelt, mert egy fedett csarnokban árulhatnak a jelentkezők, és a vevőknek, vásárlóknak is sokkal kényelmesebb, hogy nincsenek kiszolgáltatva az időjárás viszontagságainak. A nézelődők ezt megerősítették, azzal kiegészítve hogy valószínűleg a Cserepes sori piac megszűnésével keletkezett űrt is jól betölti a Mars téri börze. (A Cserepest próbálták pótolni a röszkei út mentén fekvő területen megrendezett piaccal, de az sokak szerint túl messze van.)

Mi mennyi
Az asztal bérleti díja 1500 forint, legfeljebb kettő igényelhető. Az asztalokat reggel 7 órától kell elfoglalni, a pakolást 8-ig be kell fejezni. Kipakolás előtt a bérelt asztalt kötelező leteríteni! Csak a kijelölt asztal elfoglalására van lehetőség, változtatás és csere nincs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában