Helyi közélet

2024.01.13. 13:24

Segítő konzultációt szervez az ÁSZ civil szervezetek számára

Tudásmegosztó konzultációra hívja a Csongrád-Csanád vármegyei civil szervezeteket az Állami Számvevőszék (ÁSZ) Államháztartáson Kívüli Szervezeteket Ellenőrző Igazgatósága.

Tamási Anna Éva

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

A Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szervezésében megvalósuló összejövetel célja, hogy a civil szervezeteket érintő ÁSZ ellenőrzések tapasztalatairól adjanak hasznos információkat. Emellett jó gyakorlatokat is bemutatnak a szervezeteknek, valamint a felmerülő kérdésekre választ adnak.

Tehát támogatni szeretné tanácsaival a civil szervezeteket az ÁSZ szakemberei közreműködésével, amelyre azért is szükség van, mert a civil szervezetek gazdálkodási tevékenysége sokrétű. Nem csak a jogszabályi kötelezettségeknek kell megfelelni az elszámolásoknál, hanem a közpénzzel való felelős, átlátható gazdálkodás is követelmény. A tudásmegosztó konzultációt minden vármegyében megtartják, a házigazdák mindenhol a Civil Központok. 

A Csongrád-Csanád vármegyei civileknek szervezett fórum 2024. január 23-án, kedden, 14 és 16 óra között lesz Szegeden, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Rákóczi téri épületének Csongrád termében. A konzultáció ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni január 19-ig lehet a Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ honlapján lehet, vagy ezen linken: https://forms.gle/2hwh7kZfvVvNNSBn7 .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában