Egyre nagyobb az érdeklődés a mórahalmi Tóth János szakképző iskola iránt

2024.01.12. 15:47

Sok nyolcadikos érkezett a tanév utolsó nyílt napjára

Az olaszok sokféle stílusban készülő laposkenyerével, focaccia-val kínálták a nyolcadikos diákokat pénteken a mórahalmi Tóth János szakképző iskola tankonyhájában, az idei tanév utolsó nyílt napján.

Arany T. János

Kőhegyi Laura olasz laposkenyérrel, focaccia-val kínálja a nyílt napra érkezett nyolcadikosokat és szüleiket péntek délelőtt az iskola tankonyháján. Fotó: Török János

Gyakorlati vizsgára készültek a pincér tanulók péntek délelőtti órájukon, amikor benyitottak a tanterembe a nyílt napra érkezett nyolcadikosok és szüleik. Az ásotthalmi Undreiner Márk és édesanyja elárulta, hogy az informatika miatt jöttek, de érdeklődve néznek be a pincérek órájára is. A szakképzős diákok Kis Sándor cukrász szakoktató iránymutatása mellett ízlésesen megterítettek.

A szakképző iskola nyílt napján péntek délelőtt a pincér tanulók gyakorlati órájára is benéztek a nyolcadikosok és szüleik. Fotó: Török János

Szeptembertől januárig minden hónapban, a hétnek mindig más napján tartunk nyílt napokat

 – kezdte Angyalné Kovács Anikó, a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola igazgatója. Az intézményvezető hozzátette, a korábbi évekhez képest idén jelentősen megnőtt az érdeklődés az iskola iránt. Mint fogalmazott, egy-egy nyílt napon egy osztálynyi nyolcadikos is megfordul. Extra nyílt napokat is szoktak rendezni, amikor iskolák kérik ezt. Szegedről a Rókusi Általános Iskola például minden hetedikes diákját elhozta Mórahalomra, de a szomszédos, helyi általános iskolából is rendszeresen érkeznek érdeklődő osztályok.

 Fotó: Török János

A nyolcadikosokat és szüleiket tábla fogadta a bejáratnál, amelyen a pontos menetrend szerepelt. A pedagógia, turisztika, informatika és sport képzések iránt érdeklődőket kis csoportokra bontva az iskola diákjai kísérték el a tantermekhez. Irodalom, tanulásmódszertan, pedagógia, történelem, angol, informatika és testnevelés mellett pincér gyakorlatot is láthattak és a tankonyhában tárt karokkal várta őket Pápai Péter szakács szakoktató. A szakember a rá jellemző egyedi és sajátos stílusban beszélgetett el az nyolcadikosokkal és szüleikkel. Sok szó esett például a milánói-készítésről is, ami az egyikük kedvenc étele. A diákok közben olasz laposkenyeret, focaccia-t készítettek, majd megkínálták a nyílt napra érkezetteket. A még meleg, kívül ropogós, belül puha focaccia remekül sikerült.

Fotó: Török János

1928-tól 2018-ig

Mórahalmon a középfokú oktatás 1928 októberében kezdődött egy mezőgazdasági szakiskolával. Az újrakezdésre 2018-ig kellett várni. Abban az évben december 14-én adták át ünnepélyesen Mórahalom szakképző iskolát. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában