Helyi közélet

2024.01.28. 12:00

Szabálysértési oktatást tartottak a polgárőröknek

Az elzárással sújtható szabálysértések közül a polgárőrök leggyakrabban a tulajdon elleni szabálysértésekkel találkozhatnak – hangzott el a Marosmenti Polgárőr Egyesület által szervezett oktatáson Makón.

Delmagyar.hu

Makón tartottak oktatást a térség polgárőreinek. Fotó: Bartos Zsuzsanna

Már tavaly is több oktatást szervezett a térség polgárőreinek a Marosmenti Polgárőr Egyesület, és nem szakítva a hagyományokkal a 2024-es évet is egy újabb, ezúttal szabálysértési oktatással kezdte – tájékoztatta lapunkat a Csongrád-Csanád megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége. A rendezvényt a Makói Rendőrkapitányságon tartották meg Makó, Apátfalva, Királyhegyes, Pitvaros és Csanádalberti polgárőreinek részvételével.

Nagy Sándor, a Makói Rendőrkapitányság vezetője beszélt az eljárásrendről, illetve a gyorsított bírósági eljárásról az elzárással sújtható szabálysértésekről is, így például a lopásról, csalásról, rongálásról és az engedély nélküli vezetésről.

Vizhányó Sándor rendőr törzszászlós, a Makói Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának referense előadásában a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről beszélt a résztvevőknek. Kiemelte, hogy az elzárással sújtható szabálysértések közül a polgárőrök leggyakrabban a tulajdon elleni szabálysértésekkel találkozhatnak, úgymint lopással, csalással és rongálással.

Szó esett az egyre gyakrabban előforduló interneten elkövetett csalásokról, az ezek kapcsán felmerülő kiberbiztonsági kérdésekről, illetve a tájékoztatás fontosságáról. Elhangzott, hogy az csalások esetén a károsultakat érdemes tájékoztatni, hogy megéri feljelentést tenni, ugyanis az interneten elkövetett csalások bűncselekménynek minősülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában