Helyi közélet

2024.01.24. 19:30

Vencel volt a legelső a makói járásban - Galéria

A makói járás idei első babája egy apátfalvi kisfiú, Vigh-Fazakas Vencel. Az újszülöttet és a családot szerdán otthonukban köszöntötte a falu polgármestere, Szekeres Ferenc, illetve a térségi önkormányzatok társulását vezető makói polgármester, Farkas Éva Erzsébet.

Szabó Imre

Vencel békésen szunyókált a köszöntés alatt. Fotó: Szabó Imre

Kicsit még hasfájós, de nagyon jó baba, az étvágya is kitűnő 

– mondta az édesanya, a 30 éves Vigh-Fazakas Ágota a makói járás idei első újszülöttjéről, Vigh-Fazakas Vencelről. A január elsején, délután 6 után 1 perccel született kisfiú 3720 grammal és 52 centivel látta meg a napvilágot Hódmezővásárhelyen. Várandóságáról azt mondta a korábban virágbolti eladóként dolgozott, amúgy diplomás fiatalasszony, hogy nehéz, de szép időszak volt.

A szülők közösen választották ki a jövevény nevét. 

Nem szerettünk volna hagyományos vagy megszokott nevet, inkább olyat, amely ritka, különleges – mondta az édesapa, a 34 esztendős Vigh Zoltán, aki jelenleg az egyik makói gyárban dolgozik. Mindketten összeírtak egy listát arról, kinek mely nevek tetszenek és egy-kétnaponta kihúztak egyet

 – így lett a befutó a Vencel. 

A kisfiúnak egyébként van egy nővére is, a 2 esztendős Róza, aki a szülők szerint áldott jó gyerek, még csak nem is féltékeny az öccsére. – Egyelőre kicsit furcsa, mozgalmas, de örülünk, hogy már ketten vannak – tette hozzá az édesapa.

A család apátfalvi. Szerdán, amint az ilyenkor szokás, otthonukban köszöntötte őket a falu polgármestere, Szekeres Ferenc, illetve a térségi önkormányzatok társulását vezető makói polgármester, Farkas Éva Erzsébet. Utóbbi elmondta, 100 ezer forintot utaltak át a család számára, emellett ajándékokat és egy emléklapot hozott. Apátfalvi kollégája ehhez 40 ezer forinttal és ugyancsak ajándékokkal csatlakozott. Megtudtuk tőle, hogy az elmúlt 8-10 évben átlagosan 30 gyerek született a községben egy esztendő alatt, a múlt évben viszont mindössze 16. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában