Helyi közélet

2024.01.10. 15:40

Vicc, ami a Centrum gödörrel történik – Galéria

Suki Zoltán

Csónakázótó a Centrum-gödör helyén.

Fotó: Karnok Csaba

Rossz címet adtam ennek a cikknek. A vicc szó helyett inkább a tragédiát kellett volna használni. Aki jár Szeged belvárosában, az már nyilván tudja, hogy ott tátong a Centrum gödör. Most – az időjárásnak köszönhetően – megint sokan a csodájára járnak, ugyanis megtelt vízzel, és egy szabályos kis csónakázótó alakult ki a helyén. Ami egyébként, ha ilyen marad az időjárás, rövidesen befagy, és megteremti a konkurenciáját a városi jégpályának. Akkor aztán mit mondanak majd a költségvetésről?

De vissza a gödörhöz! Tavaly írtuk meg, hogy nyomoz a Szegedi Rendőrkapitányság a Centrum-gödör kapcsán, gyanúsított azonban még nincs. Emlékezetes, hogy egy épületet szántak oda. Csakhogy elegük lett a vállalkozóknak, a kölcsönadóknak és a foglalót befizetőknek a Centrum House Builder Kft. valamint a Centrum Capital Zrt. vezetőiből, feljelentést tettek a Kiskunhalasi Járási Ügyészségen. A 2022. május 23-án üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt indult nyomozás jelenleg – áttétel folytán – a Szegedi Rendőrkapitányságon van folyamatban, amelyre tekintettel a nyomozás törvényessége feletti felügyeletet a Szegedi Járási Ügyészség látja el.

Mivel az egyik cég felszámolás alatt van, a telek tulajdoni lapja pedig különféle jelzálogokkal és vételi jogokkal van tele, ezért a károsultak tisztában vannak azzal, hogy a pénzüket valószínűleg soha nem látják viszont, de szeretnék, ha végre kiderülne az igazság. Lassan talán lesz valamilyen fejlemény az ügyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában