Szeged

2023.09.19. 07:00

Egy éve nyomoznak a Centrum-gödör ügyében

Nyomoz a Szegedi Rendőrkapitányság a Centrum-gödör kapcsán, gyanúsított azonban még nincs. Pedig több mint 100 millió forinttal károsítottak meg embereket, akiknek többszöri fellebbezés után sikerült elérniük azt, hogy a rendőrség foglalkozzon a feljelentésükkel.

Kiss Anna

Évek óta érintetlenül áll a Centrum-gödör. Se lakás, se mélygarázs, se bevásárlóközpont. Csak tartozás. Archív fotó: Török János

Elegük lett a vállalkozóknak, a kölcsönadóknak és a foglalót befizetőknek a Centrum House Builder Kft. valamint a Centrum Capital Zrt. vezetőiből, feljelentést tettek a Kiskunhalasi Járási Ügyészségen – egy évvel ezelőtt írtuk meg mindezt, azóta azonban nem érkezett hír az ügy kapcsán, így ismét megkerestük a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészséget. Négyessyné Bo­­dó Marianna sajtószóvivő arról tájékoztatott, hogy a 2022. május 23-án üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt indult nyomozás jelenleg – áttétel folytán – a Szegedi Rendőrkapitányságon van folyamatban, amelyre tekintettel a nyomozás törvényessége feletti felügyeletet a Szegedi Járási Ügyészség látja el.

Tovább folytattuk a levelezést, hogy friss információkat kapjunk a nyomozásról. Megkerestük a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség főügyészségi csoportvezető ügyészét és sajtószóvivőjét, Szanka Ferencet, aki válaszában azt írta, hogy az ügyben a Szegedi Rendőrkapitányság folytat nyomozást, az ügy felderítési szakban van, mivel mindezidáig még nem történt gyanúsítottkénti felelősségre vonás. Emiatt az ügy állásáról a rendőrség szóvivője adhat tájékoztatást – tette hozzá.

Így levelet írtunk a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak is, azonban hiába. Válaszlevelükben azt írták, hogy az ügyben még folyamatban van a nyomozás, így a kérdéseinkre nem áll módjukban válaszolni.

Annyi biztos tehát, hogy feljelentésig jutott a Centrum-gödör ügye, a nyomozás pedig tart. A károsultak arról számoltak be lapunknak, hogy többszöri elutasítás és fellebbezés után indult meg a nyomozás, pedig dokumentumokkal igazolták a hatóság felé, hogy a Centrum-gödör tulajdonosainak pénzt adtak kölcsön, munkát végeztek a gö­­dörben, vagy épp foglalót fizettek ki azokra a lakásokra, amelyek még mindig nem épültek meg. Mindezt összevetve körülbelül 100-150 millió forint közötti összeggel tartoznak a terület tulajdonosai.

Mivel az egyik cég felszámolás alatt van, a telek tulajdoni lapja pedig különféle jelzálogokkal és vételi jogokkal van tele, ezért a károsultak tisztában vannak azzal, hogy a pénzüket valószínűleg soha nem látják viszont, de szeretnék, ha végre kiderülne az igazság. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában