Szeged

2024.02.03. 14:20

A nyugdíjasok kolbászt töltöttek, a gyerekek farsangoltak Petőfi-telepen - Galéria

Tizenöt csapat töltött kolbászt szombaton a Petőfi-telepi Művelődési Ház udvarán, ahol böllérnapot tartottak. A rendezvényen a telet is búcsúztatták: rendeztek jelmezversenyt és égettek kiszebábot is.

Timár Kriszta

Jó hangulatban töltötték a kolbászt a csapatok a Petőfi-telepi Művelődési Házban. Fotó: Gémes Sándor

Tizedik alkalommal rendeztek szombaton böllérnapot és télbúcsúztató farsangi mulatságot a Petőfi-telepi Művelődési Házban. Az udvaron 15 csapat töltött kolbászt abból az 5 kilónyi húsból, melyet a szervezőktől kaptak, de többen hoztak is még magukkal alapanyagokat, hogy senki ne maradjon éhes.

Reggelire készítettünk sült vért, és már feltettük rotyogni a húsos káposztát is ebédre

 – mutatott körbe Bódi Terézia, a Rókusi Nyugdíjas Klub vezetője. Ők összesen 38-an jöttek el a rendezvényre, 5 csapatot állítottak ki, de a fánkversenybe is beneveztek szalagos és fonott fánkkal. 

Szinte minden hasonló rendezvényen részt veszünk, mert szeretünk enni-inni

 – mosolygott. 

A rendezvény szervezői is kiállítottak egy csapatot, ők mindannyian jelmezt is húztak. A férfi böllérnek maszkírozott nők közül volt, akinek egy fűrész állt ki a fejéből, más egy viseltes Malackával az oldalán, kezében bárddal rohangált a rendezvény helyszínei között. Hogy végül közülük került-e ki a legszebb böllér, azt nem vártuk meg, ahogyan azt sem, hogy a röfögőversenyen milyen produkcióval lehetett nyerni. Abban azonban biztosak vagyunk, hogy szórakoztató eleme volt a napnak ez a megmérettetés.  

Hogy a farsangi hangulat is adott legyen, délben kiszebábot égettek. A művelődési ház termében főleg a gyerekek gyülekeztek: rengeteg királylány, tündér és boszorkány rohangált, ugyanis jelmezversenyt is rendeztek. A színpadi felvonulásig lehetett kézműveskedni, illetve arcfestést készítettetni. És hogy senki ne maradjon éhes, kóstolójeggyel a fánkokból is bárki ehetett, így már a zsűri előtt le lehetett tesztelni, vajon melyik lesz majd a Telep legcsodásabb fánkja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában