Templom és iskola gyerekszemmel

2024.02.29. 11:45

Alkotói pályázatot hirdettek a Szeremlei 100 emlékév alkalmából

Tábori Szilvia

Idén Szeremlei 100 emlékévvel tiszteleg a száz évvel ezelőtt elhunyt Szeremlei Sámuel (1837-1924) református lelkész, egyházi- és helytörténeti író előtt a város helytörténeti és református közössége. Ebből az alkalomból Templom és iskola gyerekszemmel címmel hirdettek alkotói pályázatot a város általános iskolásai és óvodásai körében. Az alkotások elkészítéséhez Reményik Sándor Templom és iskola című versének elolvasását, értelmezését ajánlják a gyerekekkel közösen.

Szabadon választott technikával készült műalkotásokat várnak, amelyeket március 25-éig lehet benyújtani a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola Petőfi utcai telephelyén. A szervezők azt kérik, hogy a [email protected] e-mail címre a jelentkezők küldjék meg nevezésüket március 20-áig, amely tartalmazza az alkotó és iskolája nevét, a felkészítő pedagógus nevét és elérhetőségét. Az alkotások hátoldalára, vagy mellé kérik mellékelni az alkotó, az iskola, illetve a segítő pedagógus nevét. 

A díjak ünnepélyes átadásáról és a rajzokból összeállított kiállításról e-mailben értesítik a pályázókat. A beérkezett alkotásokat három kategóriában díjazzák majd, külön az óvodásokat, az alsó, illetve felső tagozatos iskolásokat. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában