Olvasóink dönthetik el, hogy ki legyen az Év embere

2024.02.11. 12:30

Barátokból családot formált a színpadon Ferentzi Katalin

Tíz jelöltre voksolhatnak olvasóink lapunk online közönségszavazásán, amely során az év emberét keressük. Az egyik jelölt Ferentzi Katalin drámapedagógus, rendező, aki újra és újra magasabbra teszi a lécet a Csongrádi Színtársulat előadásaival.

Majzik Attila

A háttérmunkába is besegít. Ferentzi Katalin Fodor Péterrel A színek szélhámosai kulisszái mögött.

Fotó: DM

A Délmagyarország és a delmagyar.hu idén is online évembere-szavazást indított. Február 14-éig várjuk online felületünkön kedves olvasóink szavazatait a tíz jelölt egyikére, akiket példamutató szakmai vagy társadalmi munkásságuk, hivatásukban és az embertársaik javára végzett, kiemelkedő teljesítményük miatt válogattunk jelölteknek. Egyikük Ferentzi Katalin drámapedagógus, rendező, 2010 óta a Csongrádi Színtársulat vezetője

Az irányításával indult újra a helyi színjátszás. A színtársulat azóta is aktív, minden évben egy nagyobb és több kisebb színdarabot állítanak színpadra. Előadásukban láthatták már a több vígjátékot, de olyan darabokat is előadtak, mint a Hegedűs a háztetőn vagy A muzsika hangja.

Legutóbb az élő kórussal és tánckarral kibővített színtársulat A dzsungel könyve című musicalt vitte színpadra, ezzel nyitották meg a 2023-as Csongrádi Napokat.

 Hálás vagyok az elmúlt évért, mert nagyon sok régi álmomat megvalósíthattam. Több ünnepi műsor színrevitele mellett meghatározó élmény volt A dzsungel könyve musical bemutatása vármegyénkben, és a határon túli magyar közönség előtt. A produkcióban szereplő 70 ember egy nagy családdá vált, életre szóló élmény volt a közös munka, ami reméljük, folytatódik tovább ebben az évben is

 – számolt be idei évéről Ferentzi Katalin.  

Hatalmas megtiszteltetés számomra ez a jelölés, amit én „Az év csapatának” köszönhetek, hiszen nemcsak a munkánk, az örömeink és sikereink is közösek a színjátszókkal

 – tette hozzá.

Azt vallja, rendezőként a feladata az előadás kezdetének pillanatában véget ér, de rettenetesen szokott izgulni. Mint lapunknak egy korábbi interjújában elmondta, csak akkor nyugszik meg, ha érzi, hogy a közönség együtt kezd lélegezni a társulattal, az ő és a színészek energiái kiegészítik, felerősítik egymást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában