Helyi közélet

2024.02.21. 08:40

Idén is a közönség szavazhat, ki kapjon Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat

Vármegyénkből 150 orvosra lehet idén szavazni a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj kapcsán. Az elismerés közönségdíjasa félmillió forintot kap. A voksok gyűjtése hétfőn elindult, érdemes böngészni, kiket támogathatunk egyetlen kattintással.

Timár Kriszta

A díj névadója, Szent-Györgyi Albert kutatásainak elismeréseképp 1937-ben vehette át az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat. Fotó: Török János

Szent-Györgyi Albert Nobel-díjának 80. évfordulóján, 2007-ben a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány hagyományteremtő szándékkal létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak szeretne adományozni, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra. A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, amelyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon. Jelölni bármely, hazánkban dolgozó orvost lehet az elismerésre indoklással vagy személyes történettel.

A jelölési időszak mostanra lezárult, hétfő óta pedig szavazni lehet azokra a gyógyítókra, akiket valaki felterjesztett az elismerésre. Ez alapján 7 közönségdíjas orvost díjaznak majd fejenként félmillió forinttal. A közönségdíjat minden régióból egy orvos kaphatja meg. Csongrád-Csanád vármegye a Délkelet- és Közép-Magyarországi csoportban van, vagyis szakembereink a Békés- és Bács-Kiskun-vármegyeiekkel, illetve a Pest-vármegyeiekkel küzdenek a szavazatokért. Szegedről 119, Szentesről 6, Makóról 12, Hódmezővásárhelyről 8, Kistelekről 2, Sándorfalváról egy jelölt várja a voksokat. Egy e-mail címről egy szavazat adható csak le. Voksolni a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj oldalán lehet március 20-áig.

Az alapítvány egyébként a közönségdíjak mellett 2 különdíjat is átad: A Goodwill Pharma különdíját egy fiatal orvosnak és a Goodwill Pharma Életműdíjat. A zsűriben két szegedi orvos van: Magony Sándor belgyógyász, endokrinológus főorvos és Klivényi Péter neurológus professzor. Rajtuk kívül Máté Krisztina televíziós producer dönt még a különdíjakról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában