Helyi közélet

2024.02.02. 10:30

Kiderült, mikor indul a termelés a BYD szegedi gyárában

A kínai autógyártó üzeme alig pár éven belül már ontani fogja az elektromos autókat. Ez lesz az első kínai tulajdonú személyautógyár Európában.

Delmagyar.hu

Három éven belül megkezdődik a termelés a BYD szegedi gyárában FORRÁS: BYD

A BYD szegedi gyárépítésének első szakasza kezdődött el január 30-án a hivatalos előszerződés aláírásával – derül ki a kínai autógyártó közleményéből, amely szerint az üzemben a BYD új energiákkal hajtott járművei – tehát elektromos autók – készülnek majd kifejezetten az európai piacra. – közölte az Origo.

A gyár a termelést három éven belül kezdi meg. 

A BYD szegedi gyára lesz az első kínai tulajdonú személyautógyár Európában. Az autógyártó számára az üzem különös jelentőségét az adja, hogy az megerősíti a márka elektromos járműveinek európai piaci jelenlétét.

A cég személyautói 2022-ben mutatkoztak be Európában, azóta már 250 telephely nyílt 19 európai országban. A gyártó jelenleg hat modellt – BYD Tang, BYD HAN, BYD Atto 3, BYD Dolphin, BYD Seal és BYD Seal U – kínál a kontinensen három méretkategóriában, kifejezetten az európai ízlésre szabva. A tervekben két új modell idei bevezetése is szerepel - teszi hozzá a Világgazdaság.

Ugyanakkor a BYD Magyarországon már 2016 óta jelen van komáromi elektromos buszgyára révén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában