Bubi, Bóbita gyere hát, nagyon várnak haza

2024.02.07. 17:00

Lassan az egész ország a belga juhászkutyát keresi

Az öt hete Hódmezővásárhelyről eltűnt belga juhászkutya gazdája szerint az ötéves, végtelenül bizalmas Bubi valahol a segítséget várja. Zitának és Szabolcsnak pedig nincs más feladata, mint segítőikkel együtt megtalálni elveszett kutyájukat.

Tábori Szilvia

Aki látni véli Bubit, a +36/20/231–9240-es, illetve a +36/30/604–8851-es telefonszámokon értesítheti gazdáit. Fotó: Varga Zita

Harminc másodperc alatt megváltozott az addigi békés életünk; öt hete minden reggel úgy ébredünk, hogy haza kell őt hoznunk. Erre a feladatra koncentrálunk, miközben a lelkünk legmélyén pontosan tudjuk, már soha nem leszünk ugyanazok, mint korábban. Ahogy Bubi sem. Annyi mindent láttunk, annyi minden történt velünk néhány hét alatt, hogy újra kell majd építeni önmagunkat. De ezzel majd akkor foglalkozunk, ha hazatért hozzánk

 – nyilatkozta lapunknak Varga Zita, annak a január első napján Hódmezővásárhelyről eltűnt belga juhászkutyának a gazdája, aki párjával együtt továbbra is töretlenül keresi elveszett négylábú társát. Bubi, Bóbita, gyere hát! Nagyon várnak haza.

Fotó: Varga Zita

Megtalálni, ez a feladat

Lényegében felültünk egy olyan vonatra, amelyről nem tudtuk merre tart. Nem sejtettük, hogy ennyire bonyolult és rögös lesz az út. Ennek ellenére, a keresés idején csakis a pozitív energiákkal, a jó dolgokkal foglalkozunk 

– magyarázta Zita arra utalva, a bejelentések kapcsán milyen történetekkel szembesülnek, nem egyszer állatvédelmi és rendőrségi ügyekkel. A nappalijukban éppen egy rossz állapotú, a 47-es úton összeszedett belga jellegű kutyát őriznek és próbálják némileg megerősíteni mielőtt a Szikhát Kutyamenhely fogadná. Mint olyan sok más telefonhívás mostanában, ez is hozzájuk futott be Orosháza környékéről a lehetetlenül elhanyagolt, Bubihoz hasonló kutyáról. Nem tudták sorsára hagyni, ahogy azt a 12 éves süket és vak németjuhászt sem, amit végül a mártélyi ártéri erdőben – szintén bejelentésre – kerestek meg. 

Fotó: Varga Zita

Mint kiderült a regisztrált chipes állat még december elején tűnt el gazdáitól, akik nem hittek a fülüknek, hogy öreg négylábújuk mégis hazatér. Arra a kérdésre válaszul, vajon egy ilyen történet megerősíti-e kitartásukat a beláthatatlan keresésben, Zita úgy fogalmazott: rengeteg pozitív, hónapokig keresett, majd hazakerült kutya történetéről hallanak, van, aki kifejezetten ezzel bátorítja őket.

Fotó: Varga Zita

Valahol a segítséget várja

Azt mondják a kutya hasonlít a gazdájára. Tehát ha én ilyen kitartóan keresem, akkor valahol ő a segítséget várja. Ismerem minden rezdülését. Jól mozog terepen, feltalálja magát, emberekkel rendkívül bizalmas, nem provokál másokat, ezért könnyen lehet, hogy beszegődhetett valakihez. Minden szálat megmozgatunk, hogy ha bármi rossz történt vele, arra is fény derüljön. De nem kesergünk, nem merengünk, nem adunk teret a negatív felhangoknak

 – mondta Zita. Nem várt összefogás formálódott körülöttük szinte az első perctől: barátok, ismerősök és ismeretlenek, hivatalos szervek is csatlakoztak.

Fotó: Varga Zita

Soha nem látott összefogás

Mostantól a Hard Dog Race több tízezres közössége ugyancsak besegít a keresésbe, ráadásul a HDR szervezői gesztusként a megtalálónak járó 300 ezer forint pénzjutalmat kiegészítették egy ingyenes indulással a következő kutyás futóversenyeik egyikére. 
Önként csatlakozott hozzájuk néhány napra az egykori egyetemi tanár, Lakos György és Kajla a keresőkutya Budapestről, hátha Bubi nyomára bukkannak. A sokat látott állatvédő azért jött, mert ilyen elképesztő összefogást még ő sem látott soha.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában