Még nem készült el a polgármester képviselő-jelöltjeinek listája, a szabad helyekre jelentkezőket vár

2024.02.26. 11:58

Márki-Zay Péter: A Fidesz pénzért bármikor lemérgezné Önöket

„Köszöntjük a kedves vezetőt!” feliratú plakátokkal telt meg vasárnapra Hódmezővásárhelyen a Simonyi utca, ahol Márki-Zay Péter ünnepelte, hogy hat éve polgármesterré választották. A plakát kihelyezői Márki-Zay Péter arcképével ellátott dollárokkal is megszórták a környéket. A polgármester több mint egy órán át szapulta a 2018 előtti városvezetéseket.

Kovács Erika

„Védjük meg a szabadság városát!” címmel Márki-Zay Péter a Vuk Sörözőben ünnepelte meg, hogy hat évvel ezelőtt, 2018. február 25-én, az időközi választáson polgármesterré választották. A rendezvény egyben Márki-Zay Péter kampánynyitója is volt.

Először Jovány Zsombor, a Minden Fiatal Magyarországa elnöke, majd Gavodi István, a Cigány Nemzetiségi Tanács tagja, Kecskés Fanni, az MMM aktivistája, Berényi Károly és Gyöngyösi Ferenc alpolgármesterek, Szabó Margit, az MMM elnökségi tagja mondtak beszédet. Végül Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke emelkedett szólásra és több mint egy órán keresztül szapulta a Fideszt, orbánozott és lázározott. A programjáról csak annyit mondott, hogy most készül.

A polgármester újabb elképesztő dolgokkal állt elő, most azt állította, hogy a Fidesznek kémei voltak a kampányukban.

– A külföldi magyarok adományairól nemcsak én és az ellenzéki pártok tudtak, hanem a Fidesz is tudott. A Fidesznek ugyanis beépített emberei, kémei voltak a mi kampányunkban, a Hold utcában fotózták az anyagainkat, lehallgattak bennünket – mondta. Azt is állította, hogy a vásárhelyi szennyvíztisztító-telep víztisztító-kapacitását azért akarta megkétszerezni a kormány, mert esetleg egy akkumulátorgyárt terveznének ide. 

– Mi meg tudjuk védeni Hódmezővásárhelyt a kormány mérgező gyáraitól – fogalmazott.

– Fidesz pénzért bármikor lemérgezné Önöket, mi viszont meg fogjuk védeni Hódmezővásárhelyt – hangsúlyozta Márki-Zay Péter.

A polgármester beszédéből az is kiderült, hogy még nem készült el a képviselőjelöltek listája. Annyi bizonyos, hogy Gyutay Katalint és Fejes Pétert nem indítják.

– Vannak jelölt-jelöltjeink, de tíz körzetben szeretnénk jelölteket állítani és még van szabad hely. Ha valaki érez erőt magában, jelentkezzen! – mondta Márki-Zay Péter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában