Helyi közélet

2024.02.03. 10:00

Nem várják a Tóth malom utcaiak az új útszakasz megnyitását

Nem örülnek a vásárhelyi Tóth malom utca lakói annak, hogy a laktanya felől érkező forgalmat hamarosan ráengedik az utcájukra. Attól tartanak, jelentősen megnövekszik a környezeti terhelés. Van, akinek a kerítése 1 méterre sincs az úttesttől, ott szerinte óriási lesz a balesetveszély.

Kovács Erika

Közel van a kerítés az úttesthez a Tóth malom utcában. Ha megnövekszik a forgalom, a lakóknak veszélyes lesz, szó szerint is, az utcára lépniük. Fotó: Kovács Erika

Mint lapunk megírta, Márki-Zay Péter állításával szemben nem a kormányhivatal packázása az oka, hogy arra a szakaszra még nincs engedély. Az önkormányzat hiányosan nyújtotta be a szükséges dokumentációt, sőt, még a hiánypótlást is hiányosan teljesítették.

A Tóth malom utcaiak szerint addig jó nekik, amíg nincs engedély a 100 millióból épített 388 méteres új útszakasz használatára.

 Előre borítékolható, hogy itt nálunk, a több évtizede meglévő útszakaszon is nagyobb lesz a zaj, a por és a károsanyag a levegőben. Nem lehet majd nyáron ablakot sem nyitni. Elég nekünk elviselni a vonat zaját. Ha lefekszünk az ágyba, olyan, mintha a szobán keresztül robogna át a szerelvény

 – mondta egy férfi. Ő a balesetveszélytől is tart. A kerítése nagyon közel van az úttesthez, egy méteren belül.

Ezen az úton éppen csak elfér két autó. Ha kinyitjuk a kiskaput, egy lépés és már az úttesten vagyunk. Még egy biciklit sem lehet majd kitolni 

– osztotta meg a félelmét. 

Egy hölgy szerint, Újváros és a Tesco felé vezető átjáró közti szakaszon nagyon sokan közlekednek most is, ha megnyitják a Tóth malom utca laktanya felőli részét, az elviselhetetlen forgalomnövekedést lesz.

Márki-Zay Péter polgármester még decemberben beszélt egy videóban arról, hogy a most megépült szakasz mellett az Újvárosig tartó régi utat is fejlesztik, az út mellett kerékpárutat is építenek. Azt mondta, a tervek készítése közben derült ki, hogy több kerítést is az önkormányzat területére építettek a tulajdonosok, amelyeket az önkormányzat majd áttetet. A lakók elképzelni sem tudják, hogy fér majd el a házak és a villanyoszlopok között 6 méter út és 3 méter kerékpárút.

Én már 77 éves vagyok, nekem sem pénzem, sem erőm új kerítés építésére. Nincs ez jól átgondolva. Ha beljebb viszik a kerítésünket, akkor még csak autóval sem tud az ember kiállni az udvarból, mert félő, hogy az autó orrával fellökünk egy kerékpárost, vagy egy gyalogost... 

– említette meg. Azt is sérelmezte, hogy az érintett lakók a várostól nem kaptak a tervekről tájékoztatást, annyit tudnak, amennyi a sajtóban megjelenik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában