Évértékelő

2024.02.22. 07:00

Saját erős beruházásokra is volt pénz tavaly Dócon

Nem volt szükség komolyabb megszorításokra tavaly Dócon, így is stabil, jól működő település tudott maradni. A polgármester az idei évre is tervez fejlesztéseket, több beadott pályázatnak is még várják a kedvező elbírálását.

Timár Kriszta

Stabil, jól működő település maradt a nehézségek ellenére is Dóc. Fotó: Timár Kriszta

Elégedett a tavalyi évvel Turda Gábor. A polgármester úgy fogalmazott, a nehézségek ellenére is tudták teljesíteni a célt: stabil, jól működő település maradt Dóc.

Nincs hitelünk, sem kifizetetlen számláink és nem kellett komolyabb megszorítást sem véghezvinnünk. Nem volt szükség például a közvilágítás kikapcsolására, sőt még a korszerűsítése is meg tudott kezdődni. Önerőből több mint 3 millió forintot tudtunk fordítani arra, hogy a főutcánkon korszerű LED-es izzókra cseréljük a régi, sárga égőket 

– sorolta. De saját forrásból formázták meg a településképet befolyásoló nyárfasort is, amely nagyobb viharok idején sokakban már riadalmat keltett. Erre 1,5 millió forintot tudtak fordítani.

Megtartottuk a rendezvényeinket is: volt falunap, karácsony és libanap is. Létrehoztuk az Értékek Kertjét az önkormányzat mellett, és befejeztünk egy nagyberuházást is, a csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése 80 millió forintos pályázati forrásból valósult meg. Ekkora összeg egyszerre még soha nem érkezett Dócra 

– emelte ki Turda Gábor.

Az idei évvel kapcsolatosan a polgármester elmondta, továbbra is cél a gazdasági stabilitás fenntartása. Ebben nagy segítséget jelent, hogy az energiaárakat új szerződéssel sikerült normalizálni. Emellett fejlesztésekben is gondolkodnak.

TOP Plusz-os pályázati forrásból megkezdődött a védőnői épület felújítása, 52 millió forintból az energetikai rendszert korszerűsítik és tetőcserét is végeznek. De tervezünk egy lovas-biciklis pihenőpontot is, amelynek nettó költségét már megítélték nekünk, most arra várunk, hogy az áfát is megkapjuk. A Magyar Falu programban urnafal építésre pályáztunk, ezzel kapcsolatosan azonban még nem született döntés. És van egy szerb–magyar pályázatunk is beadva, amelyben Dóc és a Petresi töltésszakadás helyszíne között között szeretnénk tanösvényt létesíteni

 – mondta el lapunknak a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában