A biztonságos közlekedést oktatták polgárőrök a Liszt-iskolában

2024.02.27. 20:43

Szülői bátorság is kell a gyerekek kerékpáros közlekedéséhez

Különösen sok diák jár kerékpárral a vásárhelyi Liszt-iskolába, ahol már eddig is igyekeztek őket felvértezni a közlekedés biztonsági ismeretekkel. A megyei polgárőrök most baleset megelőzési foglalkozással és ajándékokkal segítették a gyerekeket.

Tábori Szilvia

A szabályos kerékpáros közlekedés a városi forgalomban különösen fontos. Fotó: Tábori Szilvia

Azon túl, hogy továbbra is gyorshajtás a közlekedési balesetek fő okozója, a majdnem hangtalanul, nagy sebességgel suhanó rollerek különösen veszélyesek a kerékpáros gyerekekre Batiz István szerint. A Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke lapunk kérdésére úgy fogalmazott, valóban nem alaptalan a szülők félelme, hiszen rendkívül megnőtt a gépjármű forgalom, de kellő felkészítéssel, körültekintően el lehet engedni kerékpárral a gyerekeket iskolába. A civil szervezet vezetője jobb megoldásnak is tartja, mint azt a ma már általános gyakorlatot, hogy minden nap autóval hozzák-viszik a diákokat iskolába.

A balesetek megelőzéséért a polgárőr szervezet baleset megelőzési és közlekedésismereti foglalkozásokat szervezett a vásárhelyi Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolája diákjainak a Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet támogatásával. Batiz István azt hangsúlyozta, a körültekintő és gondos közlekedés, a megfelelő védőfelszerelés, a szabályok pontos ismerete különösen fontos a megnövekedett városi forgalomban. Ebben igyekeznek azzal is segíteni, hogy a program zárásaként láthatósági mellényt, fényvisszaverő csíkokat, kresz könyveket, illetve olyan társasjátékokat vittek az iskolába, amelyekkel tovább mélyíthető a megszerzett tudás.

A Liszt-iskolában különösen sok diák jár kerékpárral iskolába, olykor távoli városrészekből. Abban Magyar Andrea igazgatónő is egyetért, hogy ez sokkal előnyösebb az autós közlekedésnél. Éppen ezért igyekeznek a gyerekeket megfelelő közlekedés biztonsági ismeretekkel felvértezni, és a polgárőrök foglalkozása hivatalosan is támogatta mindezt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában