Helyi közélet

2024.02.21. 11:28

Testnevelőket díjaztak a sikeres Diákolimpiákért

Sikeres diákolimpikonokat és felkészítőiket díjazták múlt héten vármegyénkben. Az ünnepségen a legaktívabb iskolákat is jutalmazták.

Timár Kriszta

Fotó: Ivanyi_Aurel

A Magyar Diáksport Szövetség a Diákolimpia versenyrendszerben közreműködő testnevelők elismerésére valamennyi vármegyében és Budapesten díjátadó rendszert vezetett be. A Belügyminisztérium támogatásával az első Csongrád-Csanád vármegyei díjátadót Szegeden rendezték a Szent Györgyi Albert Agórában. Az egyesület elnöksége a Diáksport Bizottságok javaslatára a vármegye 7 körzetéből a 2022/23-as tanév eredményei alapján 1-1 „körzet testnevelője” elismerést adott át, valamint díjazta ugyanezen tanév 30 év alatti fiatal vármegyei testnevelőjét.

Fotó: Iványi Aurél

Körzet testnevelője lett Kovács János, a Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum; Török Renátó, a makói Kálvin Téri Református Általános Iskola; Retkes Zsolt, az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola; Gyovainé Kósa Erika, a csongrádi Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola; Szöginé Kotormán Zsuzsanna, a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola; Dósai-Molnár Szilvia, a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde, továbbá Martyin Lászlóné, a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola testnevelő tanára. A Csongrád-Csanád Vármegye fiatal testnevelője díjat Szilágyi Zsolt, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola testnevelő tanára kapta.

A testnevelői díjak átadása után a 2022/23-as tanévi Diákolimpia legaktívabb vármegyei iskolája címeket is kiosztották két kategóriában. Az általános iskolák kategóriájában harmadik helyen végzett a Ruzsai Weöres Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Második helyezést ért el az aktivitási mutatók alapján a Szegvári Forray Máté Általános Iskola. A legaktívabb intézmény ebben a kategóriában a Szegedi Nemzetközi Általános Iskola lett. A középiskolák mezőnyében harmadik helyen végzett a Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégiuma, második helyen a HSZC Eötvös József Technikum intézménye, míg a legelőkelőbb helyet a Dugonics András Piarista Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium szerezte meg.

Vincze József, a Magyar Diáksport Szövetség Dél-Alföldi Regionális irodájának vezetője az ünnepség végén köszöntötte azokat a diákokat és felkészítő pedagógusokat, akik a 2022/23-as tanév Diákolimpia országos döntőn 1-3. helyezést értek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában