Helyi közélet

2024.03.18. 15:56

Dorozsmán kezdte az Ültess, hogy élhess! programot a KDNP - GALÉRIA

Kiskundorozsmán, a Hősök Ligetében kezdte meg az Ültess, hogy élhess! elnevezésű gyümölcsfaültetési programját a KDNP. A ligetben tíz fát ültettek el hétfőn, amelyben a helyieknek segített Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára is.

Suki Zoltán

A teremtett világ védelméért tenni kell, ezt szolgálja a faültetés is – hangzott el Kiskundorozsmán. Fotó: Gémes Sándor

A teremtett világ védelme, a teremtett világ fenntarthatósága egy közösségi ügy. Egy olyan közösségi ügy, amelyért a jövőben helyi és országos szinten is tenni kell

 – jelentette ki hétfőn Kiskundorozsmán a Hősök Ligetében a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára. Fülöp Attila azt is elmondta, hogy a dorozsmai a KDNP  Ültess, hogy élhess! elnevezésű programjának az első állomása.

Ez valódi közösségi ügy

Az államtitkár kifejtette, a program célja, hogy a teremtett világ védelméért tenni kell, és tenni kell azokért az őshonos fajokért, amelyekkel a Kárpát-Medencében együtt élünk évszázadok óta.

A másik, amelyik legalább ilyen fontos cél, az az aktív cselekvés. Hogy ne csak beszéljünk a teremtett világról, hanem tegyünk is érte 

– fogalmazott Fülöp Attila. 

Hosszabb tárva érdemes tervezni

Beszélt a közvetlen célokról is. Ezek közé sorolta a közösségépítést, és hozzátette, hogy aki fát ültet, az mindig a hosszabb távú célokban hisz, hosszabb távra épít és nem rövid távban gondolkodik. Kijelentette: az ember akkor tervezi jól az életét, ha hosszú távra épít.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy korábban a KDNP elindította az Állíts egy keresztet a békéért! programját, amely hasonló a mostanihoz. A kereszt jelképe annak a civilizációnak, amelyből az európai és benne a magyar kultúra kivirágzott, ugyanakkor a keresztény hit lényege sűrűsödik benne össze: Jézus Krisztus halála és feltámadása.

Szent István korától a templomok tetején és az útszéleken álló keresztek emlékeztettek arra, hogy hová tartozunk, hogy kereszténységünk közös pont minden magyar számára.

Másfél évtizeddel ezelőtt áldatlan állapotok uralkodtak a Hősök Ligetében, de köszönhetően annak, hogy Kiskundorozsmának olyan önkormányzati képviselője volt, mint Mihálffy Béla, aki ma már országgyűlési képviselőként dolgozik, ma már a liget sokkal gyönyörűbb 

– ezt már a körzet jelenlegi önkormányzati képviselője mondta. Ruzsa Roland emlékeztetett, hogy az elmúlt években Dorozsmán megújult a kápolna, a stációk helyre lettek állítva, és elkészült a székely kapu is.

Megújult a liget

A képviselő hozzátette, hogy a környezettudatos életmódnak komoly szerepe van az ő és a dorozsmaiak életében is.

Nagyon örülök, hogy a program első állomása Kiskundorozsma, és bízom benne, hogy a jövőben több településrész is csatlakozik a KDNP kezdeményéhez

 – fogalmazott Ruzsa Roland.

Az államtitkár és a KDNP helyi képviselői, valamint Fülöp László, a Fidesz-KDNP szegedi polgármesterjelöltje ezután tíz gyümölcsfát ültetett el a ligetben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában