Helyi közélet

2024.03.07. 13:51

Eddig már ezer ember regisztrált az ÁGOTA Futásra

Delmagyar.hu

Fotó: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

2024. április 14-én gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok megsegítése céljából rendez jótékonysági futóversenyt Szegeden a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Egyetem. Az eseményre már több mint 1000 ember regisztrált, nevezni március 29-ig lehet.

Szűk három hét alatt ezer fő biztosította már a helyét a szegedi jótékonysági rendezvényen, amelynek célja a családjukból kiemelt gyermekek és fiatalok nevelését segítő ÁGOTA® Alapítvány támogatása.

Az április 14-ei futóverseny a Dóm elől indul majd. A gyermekek 100, 400 és 800 méteres távokon állhatnak rajthoz, míg a felnőttek 3, 6 és 12 km-es, valamint 4x3 km-es váltó távokat teljesíthetnek.

A nevezés első szakasza lezárult, azonban továbbra is lehet még regisztrálni a jótékonysági futásra az erre a célra létrehozott felületen  egészen március 29-ig. A futóversenyen minden résztvevő ajándék emlékérmet, frissítőből álló rajtcsomagot, tornazsákot kap, valamint a futók 1-1 belépőt is átvehetnek az április 14-ei Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Szombathelyi Haladás labdarúgó mérkőzésre.

A rendezvényen Kormányablakbusz, egészségügyi szűrőbusz és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tudatos médiafogyasztást népszerűsítő sátra is várja majd az érdeklődőket.

A jótékonysági futás egyik fővédnöke Kopasz Bálint olimpiai bajnok kajakozó.

A részletes programról az érdeklődők az esemény hivatalos Instagram és Facebook oldalán tájékozódhatnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában