Helyi közélet

2024.03.27. 08:30

Elkészült a csengelei sportöltöző

Csaknem 90 millió forintos költségvetésből elkészült Csengelén a labdarúgók új öltözője, amelyből csak a bútorok hiányoznak, viszont a konditermi részt már mintegy 2 hónapja díjmentesen használhatják a helyiek.

Imre Péter Géza

Kun-Szabó Tibor klubelnök büszke lehet a klub új öltözőjére és a konditeremre. Fotó: Imre Péter

 Az új épületben öltözők, konditerem és elnöki iroda kapott helyet 

– kezdte a létesítmény bemutatását a Csengelei KSE-t 1991-ben alapító Kun-Szabó Tibor, akinek először van elnöki rezidenciája, soha nem az volt a fontos, hanem szeretett sportága, a labdarúgás.

A csapat színébe, lila-fehérbe öltözött ingatlan megépítésére majdnem 7 évig vártak a faluban, most végre megvalósulhatott, eddig a koronavírus-járvány és az építőipar brutális áremelkedései hátráltatták. A 90 milliós költségvetéshez 37 milliót a község, a csengelei önkormányzat adott, a többi TAO-pénz volt és pályázaton nyerték, de a büdzsébe így is csak úgy fértek bele, hogy a kivitelezést a foci iránt elkötelezett, azt nagyon szerető vállalkozó jutányos, baráti áron végezte el a sportkörnek.

A mintegy 140 négyzetméteres új létesítményben a Csengelei KSE felnőtt és ifjúsági csapatának tusolókkal, mosdókkal felszerelt öltözői – a régi épületben maradt a játékvezetőké, a vendégcsapaté és a helyi utánpótlás együtteseké –, amelyekből a bútorok még hiányoznak, a már citált elnöki iroda és a profin felszerelt konditerem kapott helyet. Nagy igény volt rá, ezért utóbbit alakították ki elsőnek, már 2 hónapja díjmentesen használhatják a csengeleiek, akiket reggel 6-tól este 9 óráig vár.

140 négyzetméteres az új létesítmény.
Fotó: Imre Péter

 Régóta vártunk arra, hogy megépüljön az új öltöző, mely szükségessége mellett a vármegyei labdarúgó-szövetség is kiállt. Az önkormányzat az anyagi hozzájáruláson kívül például földmunkákkal is segítette a beruházást. Hiánypótló létesítmény valósult meg, amely már nagyon kellett a községnek, a helyi fiatalok a konditerem nyitását várták a leginkább

 – mondta Tóth Tibor polgármester.

 Ünnepélyes átadó

Az öltöző és konditerem ünnepélyes átadását április 25-én, csütörtökön 15.30-tól tartják a csengelei focipályán. Az avató, a szalagátvágás és a szentelés után, 16.30-tól az 1991-ben alapított Csengelei KSE labdarúgó csapata az MLSZ hivatalos, Nyilasi Tibor nevével fémjelzett magyar öregfiúk-válogatottal mérkőzik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában