Helyi közélet

2024.03.14. 16:30

Átadták a Dobó-díjakat a Borosban

A HSZC Szentesi Boros Sámuel Technikum a Boros-hét rendezvénysorozat zárásaként március 14-én emlékezett meg nemzeti ünnepünkről, valamint az ünnepélyes Dobó-díj átadást is ekkor tartották a megyeházán.

Darók József

Géczi Zsófia Katalint, Papp Enikőt és Szebegyinszki Bettinát díjazták. Fotó: Darók József

Ez a tanév rendhagyó az iskolában, most lettek 12-sek azok a tanulók, akik technikumi rendszerben kezdték meg tanulmányaikat, ebből adódik, hogy idén nem lesz végzős évfolyam. A Jó tanuló, jó sportoló díjat 7 éve az iskolai alapítvány kuratóriuma hozta létre, a Dobó-díjat pedig Dobó József, iskolánk egykori tanárának emléket állítva Dobó Józsefné alapította, amellyel a humán értékek területén kiemelkedő diákokat jutalmazzuk –

 mondta Somosné Puskás Krisztina igazgató. 

Ebben a tanévben a Dobó-díjra 4 tanuló, a Jó sportoló, jó tanuló díjra pedig egy diák adta be a pályázatát. Az oktatói testület döntése alapján a Dobó-díjban ketten, Géczi Zsófia Katalin és Papp Enikő részesültek. Géczi Zsófia Katalin (12.b osztály) tagja a Boros médiacsapatának, számos interjút készített és videót forgatott. Részt vett az iskola pályaorientációs rendezvényein, szerepet vállalt a szalagavató, a ballagás lebonyolításában. Iskolán kívül is aktív, a Sportközpont nyári táborában is közreműködött. Osztálytársa, Papp Enikő sokoldalúságát bizonyítja, hogy középfokú komplex nyelvvizsgát szerzett 2023-ban, tervei között a felsőfok is szerepel. Részt vett a Petőfi 200 emlékversenyen, a Bolyai Anyanyelvi csapatversenyen, magyar irodalom OKTV-n. A Jó tanuló, jó sportoló díjat Szebegyinszki Bettina (12.a) kapta. Kimagasló tanulmányi eredménye mellett a női labdarúgócsapatot erősíti, ahol az NBII-es szintig jutott, és csapatkapitányként lép pályára.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában