Szórakoztató programokat és iskola-előkészítő felzárkóztatást is szerveztek

2024.03.22. 11:00

Nagyér – Jó kis hely

Nagyér község önkormányzata pályázati forrásból valósította meg a Jó kis hely programot 2020 márciusától. Az elmúlt négy év alatt a folyamatos, több korosztályt is rendszeresen figyelemmel kísérő heti, havi rendszerességű foglalkozások mellett évente két-három alkalommal falunapi rendezvényeket is szerveztek. A rendezvények többsége a felújított, kibővített művelődési házban zajlott.

Kovács Erika

A nagyériek számos programon vehettek részt a Jó kis hely projekt révén. Fotó: Nagyér önkormányzata

A művelődési ház hagyományőrző rendezvényeket is szervezett, például farsangot, Márton napot, március 15-i ünnepséget, anyák napját. Pszichológust is bevontuk a projektbe, aki kétszer 6 hónapos szerződéssel 0-25 éves korig, családterápiákon át az iskolai csoportos foglalkozásokig számos módon segítette a nagyérieket. Az iskola előkészítésre és a felzárkóztatásra pedagógust alkalmaztunk, kiegyenlítve így a gyerekek közötti tudásszintet

 – mondta Lőrincz Tibor, Nagyér polgármestere.

A fiatal felnőttek a továbbtanulásukat segítő felméréseken vehettek részt. A gyermek- és ifjúsági szabadidős foglalkozások lehetővé tették a hasznos időtöltést, a programok jó irányba formálták a kortárs közösségeket. A heti rendszerességgel megtartott baba-mama kör mellett az életvezetési és háztartási ismeretek elsajátítása is népszerű volt az anyukák körében. A Covid időszaka gátat vetett a jelenléti programoknak, de ekkor sem maradtak szórakozási lehetőség nélkül a nagyériek. Ekkor például karácsonyi autós felvonulást szerveztek, így minimalizálták a közvetlen érintkezéseket.

A Jó kis hely program részeként táncoktatást is szerveztek a művelődési házban. A tanultakat a falunapi rendezvényen nagy sikerrel mutatta be a tánccsoport. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában