Ásotthalom

2024.03.30. 21:30

Nevet keresnek a kis gödölyének

Arany T. János

Virág, Rozi, Panni, Pihe és Pamacspata. Ez csak öt abból a több mint tucatnyi javaslatból, ami érkezett. Az ásotthalmi Bűbáj Élménybirtokon kiskecske született, neki keresik a nevet a húsvéti hosszú hétvégén. A kis állat szülei, Mici és Bandi, a két felnőtt kecske már az állatsimogató nyitása óta az élménybirtok lakója. Szerelmük gyümölcse a most született kiskecske, aki kislány.

Papp Renáta polgármester azt mondta, így a hagyományos elnevezés szerint a pici nem gida, hanem gödölye. Az szülők is kiskorukban érkeztek a birtokra és a látogatók nevezték el őket is. A névgyűjtő felhívásra már nagypéntekre több mint 70 javaslat érkezett. Az édes kis jószágot a pénteki kincskereső túra résztvevőinek mutatták be az állatgondozók először. A kiskecske jól bírta a rivaldafényt és az érdeklődést, de elfáradt és megéhezett, délután dupla adag tejet uzsonnázott. Egyébként etetni kell, mert az anya ösztönei nem biztosítják a rendes táplálását. 

Bogdán Tibor az ásotthalmi Bűbáj Élménybirtok állatgondozójának felvételén a még név nélküli gida a húsvéti dekorációt eszegeti. Fotó: Bogdán Tibor

A nevekről szavazáson döntenek majd.

Akit pedig gasztronómiailag is érdekel a kis állat: egy 4-5 kilós kecskegida fele körülbelül négy személyre elég, akár kiadós étkezéshez is. A csonttal együtt, nagyobb darabokra vágva tepsiben süthető alaplével felöntve. Lefedjük alufóliával, majd 180 C-fokos sütőben félpuhára pároljuk, hozzáöntjük a fehérbort, és a forró sütőben pirosra sütjük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában