Azt kérte, hogy az építkezést Szabó Emesével folytassák

2024.03.27. 12:36

Szél István bejelentette, nem indul polgármesternek Székkutason

Szél István, Székkutas polgármestere a hivatalos közösségi oldalán jelentette be, amit az elmúlt hetekben a helyiek már sejtettek, hogy nem indul a júniusi helyhatósági választáson a településvezetői székért. Azt kérte, a székkutasiak Szabó Emesét támogassák, a község jelenlegi kulturális tanácsnokát.

Kovács Erika

Fotó: Kállai Márton

– 2010-ben, mindössze 25 évesen lettem a község polgármestere. Tudom, hogy akkor megelőlegezték a bizalmat. Bízom abban, hogy az elmúlt 14 évben rászolgáltam erre. Önökkel együtt építettük Székkutast, és büszke vagyok eredményeinkre. Ma Székkutas egy összetartó, rendezett, sikeres és szép település. Köszönettel tartozom mindannyiuknak – kezdte a bejelentését.

Kifejtette, június 9-én Székkutas új polgármestert választ, rá a jövőben új feladatok várnak. 

– Természetesen a mandátumomat végigviszem, a közösség továbbra is számíthat rám. A stafétabotot szeptember 30-án adom át, de már most azt kérem, hogy az építkezést Szabó Emesével folytassák tovább, és szavazatukkal is támogassák. Emese 2014 óta képviselő, képes arra, hogy lendülettel, szilárd akarattal, ezt a remek közösséget összefogva fejlessze tovább a települést – fogalmazott.

Szél István úgy fogalmazott, az egyik szeme sír, a másik nevet.

– Egyrészt örülök, mert tudom, hogy amit kellett, azt kijavítottuk, ami nem volt, azt megépítettük, amit megálmodtunk, azt megcsináltuk, akinek segíteni kellett, annak segítettünk – Székkutas példa lett a vármegyében. A másik szemem pedig azért sír, mert életem egy meghatározó időszaka ezzel véget ér. Sokat tanultam a székkutasiaktól. Szívem egy darabja mindig itt marad: a tereken, az utcákon, a sikereinkben és remélem, az itt élőkben is – fogalmazott.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában