Még úgy is nagyon sok az áramdíj, hogy beüzemelték az 50 kWh teljesítményű naperőművet

2024.04.05. 09:45

410 milliós veszteséggel számol a Hód-Fürdő

A hódmezővásárhelyi Hód-Fürdő Kft. idén 410 milliós veszteséggel számol. Nagy fejlesztésket nem terveznek, csak a szükséges karbantartásokat, felújításokat.

Kovács Erika

A Hód-Fürdőben idén a legfontosabb karbantartásokat, felújításokat tervezik. Archív Fotó: Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Az önkormányzati tulajdonú Hód-Fürdő Kft. a kempingfejlesztésből, a rendezvényekből, sportszolgáltatásokból és a tervezett fogyasztói áremelésből a bevételei emelkedését reméli. Ennek ellenére is idén mintegy 410 millió forintos veszteséggel számol a cég vezetése.

A múlt csütörtöki közgyűlés elé kerülő üzleti tervből kiderült, emelkedő tendenciát mutatnak a mindennapos testnevelésből származó bevételek. A Hód-Fürdő hazai és nemzetközi szövetségek megkeresésével szeretné növelni az edzőtáborok számát. A fedett uszoda nyári kihasználtsága érdekében „beüzemelik” a felfújható, vízre rögzíthető akadálypályát. Saját és külső szervezésű versenyeket, kulturális programokat terveznek, továbbra is saját üzemeltetésben működtetik a büfét. Fejlesztenék a gyógyászati szolgáltatásokat is. A szolgáltatásaikat hirdetésekkel, a weboldalukon és közösségi portálokon népszerűsítik.

A hátsótéri tanmedence aljzatát fel kell újítanunk. Az állapotát tavaly év végén már nem fogadta el a népegészségügyi szolgálat. A beszerzés lezajlott és azt látjuk, hogy a tervadatunkhoz képest többe kerül majd a beruházás

 – mondta a közgyűlésen Katona Zsolt, a Hód-Fürdő Kft. ügyvezetője a 15,5 milliós beruházás kapcsán.

2019-hez képest a bevételeink folyamatosan emelkedtek, a belépőjegyek árát is emeltük, de ezzel párhuzamosan a személyi ráfordításaink is növekedtek. Mivel az uszoda 20 éves létesítmény, ezért sajnos egyre több probléma jön elő

 – mondta Katona Zsolt, aki beszélt az elektromos áram díjának drasztikus emelkedéséről is, ami jelentős kiadástöbbletet eredményezett a cég életében, még úgy is, hogy már működik az 50 kWh teljesítményű napelemrendszerük.

A Hód-Fürdő Kft. igyekszik minimalizálni a fenntartási, karbantartási költségeket, de vannak elkerülhetetlen felújítási kötelezettségeik. Idén a kültéri gyógymedence, a középső medence, a gyermekmedencék állagmegóvása, a medencék fűtését segítő hőcserélők tisztítása, a hátsó tanmedence aljának újracsempézése, a víztisztító gépház szűrőtartályának javítása, a gyermekmedence árnyékolóval való ellátása, és a lángossütő felújítása kap prioritást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában