300 négyzetméteres standon várják az érdeklődő diákokat két napon át

2024.04.24. 18:30

Bársony, Bedő és Kiss Ferenc a Szakma Sztár Fesztiválon

Egy 300 négyzetméteres standon mutatja be az érdeklődőknek az Alföldi Agrárszakképzési Centrum három vármegyei iskolája az erdészet és vadgazdálkodás szakmákat két napon át Budapesten a hazai szakképzés legrangosabb országos rendezvényén, a Szakma Sztár Fesztiválon.

Arany T. János

Bársony, Bedő, és Kiss Ferenc a Szakma Sztár Fesztiválon. Az Alföldi Agrárszakképzési Centrum három vármegyei iskolája mutatja be interaktív foglalkozásokon az erdészet és vadgazdálkodás szakmákat. Fotó: Bánhidy Zoltán/Bedő Albert Erdészeti Technikum

A hazai szakképzés legrangosabb országos rendezvényét, a Szakma Sztár Fesztivált szerdán és csütörtökön rendezik meg a Hungexpo területén. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével megvalósuló esemény az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek és a Szakma Kiváló Tanulója Versenyek utolsó állomása, amely számos programmal, szakmabemutatókkal várja az érdeklődőket.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényéhez évek óta csatlakozik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, amely az agrárágazat szakmáit mutatja be. Az idén is a Hungexpo A pavilonjában kaptak helyet az agrárszakmák.

 Az Alföldi Agrárszakképzési Centrum kapta az a megtisztelő feladatot, hogy az erdészet és vadgazdálkodás szakmáit bemutassa. A centrum három iskolája egy közös, közel 300 négyzetméteres standon mutatja be a három szakmát. Az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium az erdőművelő-fakitermelő szakmát, az Alföldi ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikuma az erdésztechnikus szakma erdőgazdálkodás szakmairányát és az Alföldi ASzC Bársony István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium pedig az erdésztechnikus szakma vadgazdálkodás szakmairányát mutatja be

 – tájékoztatott a helyszínről Andrésiné Ambrus Ildikó, az ásotthalmi Bedő igazgatója.

A szakmákat interaktív foglalkozásokon mutatják be. A feladatok között szerepel az erdei hangok felismerése mellett az erdő állatvilágának megismertetése. A mezítlábas tanösvény érdekes feladat elé állítja a fiatalokat.

A legizgalmasabb minden bizonnyal a motorfűrész-kezelés. A védőfelszerelésbe beöltözött kisiskolások akkumulátoros fűrésszel fakorongokat vághatnak, és amíg sorra kerülnek, addig pedig társasjátékokat, totókat oldhatnak meg. Az ügyes diákokat jutalmazzák: szakmai kiadványokat, édességet kapnak a Csongrád-Csanád vármegyei agrárszakképzési iskoláktól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában