Helyi közélet

2024.04.05. 16:00

Élhetőbb környezetet alakítanak ki

Darók József

Újabb Kurca-szakasz újulhat meg pályázati forrásból, jelentette be Szabó Zoltán Ferenc polgármester.

Fotó: Darók József

Határon átnyúló pályázatból haladhat tovább a Kurca-part fejlesztése az Open Hotel alatti szakaszon. Szentes az egyik partner volt a Csongrád és a szerbiai Bácskatopolya városával, valamint Kishegyes község önkormányzatával közösen beadott projektben. A természetalapú megoldásokkal a városi nyilvános terek zöldítésére és a városi hőszigethatás csökkentésének céljával elindított mintaprojektben a négy település összesen több mint 1 millió 721 ezer eurót nyert, ebből a Szentest érintő összeg 470 ezer euró, vagyis mintegy 180 millió forint

 – jelentette be Szabó Zoltán Ferenc polgármester és Szántai Szilvia projektfelelős.

Mint a város vezetője elmondta, a projekt célja az egészségesebb, élhetőbb és az éghajlathoz rugalmasan alkalmazkodó városi környezet megteremtése. A projekt 2026. március 31-ig tart. A nyertes pályázatnak és a hozzáadott önrésznek köszönhetően a Kurca-sétány fejlesztésének negyedik szakaszán, az Open Hotel előtti részen megújulnak a gyalogos közlekedési felületek, tereplépcsővel, ülőtámfalakkal kialakított közösségi partrész készül, világítással ellátva, új víziállást bemutató terekkel. 

Csongrádon a Művelődési Központ udvari részének és épületeinek természetalapú revitalizációja valósul meg a pályázatból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában