Helyi közélet

2024.04.09. 18:00

Folytatódhat a klárafalvi ravatalozó felújítása

Ahogyan a szomszéd faluban, Ferencszálláson, úgy Klárafalván is egy befejezést igénylő beruházáshoz jelent most komoly segítséget a Magyar falu program: utóbbi helyen a temető ravatalozójának felújítása folytatódhat.

Szabó Imre

A klárafalvi temető ravatalozójának megújulása hamarosan folytatódhat. Fotó: Boros Zsolt

Klárafalván tulajdonképpen két temető van, ám az úgynevezett ótemetőben már 1972 óta nem tartanak végtisztességet adó szertartásokat. A másik, önkormányzati fenntartású sírkert a község Kübekháza felőli szélén található. Boros Zsolt polgármester a Délmagyarországnak azt mondta, az itteni ravatalozó megújítása – ugyancsak pályázati támogatásból – már a múlt évben megkezdődött. Akkor a belső teret korszerűsítették, szépítették meg, illetve fedett teraszt alakítottak ki a bejárat előtt. 

Az önkormányzat most 3,9 millió forintos támogatást kapott a munka folytatásához. A beruházás részeként kicserélik az ajtókat-ablakokat, az épület külső festést kap, felújítják a harangtornyot, az épület előtti terület pedig napelemes megvilágítást kap. Mivel a Magyar falu program pályázataihoz nincs szükség önerőre, azonnal kivitelezőt keresnek, amint a pénz a számlára érkezik. A falu első embere úgy gondolja, nagyjából két hónapra lesz szükség az építkezéshez.

Ahogyan a legtöbb, hasonló méretű községre, úgy Klárafalvára is igaz, hogy elöregedőben van, sok az idős lakó. Ennek a korosztálynak pedig különösen fontos, hogy a temetőben kulturáltak legyenek a körülmények, hiszen ők már gyakran látogatnak ki. Megtudtuk: a temető rendben tartásáról év közben az önkormányzat két közmunkása gondoskodik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában