Márki-Zay Péter ismét országjáró körútra indul ahelyett, hogy a város ügyeivel foglalkozna

2024.04.16. 12:00

Grezsa István: Nyugodt erő nélkül nem lesz béke

Jelenleg nem a városnak van polgármestere, hanem a polgármesternek városa. Márki-Zay Péter polgármestersége a saját politikai karrierjét szolgálja. Ha újra választják, sem béke, sem fejlesztés nem lesz Hódmezővásárhelyen – erről is beszélt Grezsa István, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje az M1 műsorában.

Kovács Erika

Fotó: Havran Zoltán / Archív fotó

A jelenleg regnáló polgármester politikai kényszerzubbonyt húzott a városra Grezsa István, a Fidesz-KDNP hódmezővásárhelyi polgármesterjelöltje szerint. Az aktuális jelszó Hódmezővásárhelyen most „Mindenki egyért!”

Családok, baráti társaságok mentek szét

Igencsak kétes politikai karriert szolgál a város. A június 9-i választáson már nem is az a lényeg, hogy ki kormánypárti vagy ellenzéki, hanem, hogy ki lesz képes véget vetni ennek az őrületnek, ami 6 éve zajlik a városban

 – mondta az M1 riporterének kérdésére kérdésére Grezsa. Beszélt arról is, hogy milyen a hódmezővásárhelyi közhangulat.

Családok, baráti társaságok mentek szét. A rendszerváltozás óta nem volt ilyen helyzetben a város. Ráadásul a két fő tábor az árkokat egymás politikai hulláival akarja feltölteni. A fejlesztések elmaradtak. A kérdés az, hogy ki tud megnyugvást hozni a város életébe. Nyugodt erő nélkül, ha június 9-én Márki-Zay Pétert választják újra, sem fejlesztési források, sem béke nem lesz 

– fejtette ki Grezsa István. Hangsúlyozta, Márki-Zay polgármestersége a saját karrierjét szolgálja. Jelenleg nem a városnak van polgármestere, hanem a polgármesternek városa. Az önkormányzati választás időszakában a pártja európai uniós jelöltsége miatt most is országjáró körútra indul ahelyett, hogy a város ügyeivel foglalkozna.

A polgármester politikai szektát épített

Márki-Zay Péter Vásárhelyen politikai szektát épített. A vallási szekták mintájára a vezető véleménye megingathatatlan, nem lehet neki felhozni semmilyen észérveket. Hatalmas probléma, hogy az elmúlt hat évben a város jövőjével kapcsolatban semmiféle tervet nem hallottunk

 – fogalmazott. Grezsa István szerint Márki-Zay Péter politikai újdonsága már elmúlt Vásárhelyen, a lakosok ma már hat év mérlegét vonhatják meg a tevékenységével kapcsolatban. Leszögezte, a Fidesz-KDNP olyan programot kínál, amely visszaviszi Hódmezővásárhelyt a normalitás talajára. Beszélt a képviselőjelöltekről is, akik a helyi középosztály fiatalabb rétegeiből kerültek ki, valamennyien bizonyítottak a civil életükben.

Márki-Zay Péter megbélyegzi a város felét

Nagy dolog, hogy vállalták a jelöltséget, hiszen Márki-Zay Péter minden megszólalásában megbélyegzi a Fidesz-KDNP támogatóit, vagyis azonnal kirekeszti a város felét. Ezt a mentalitást kell elfelejteni 

– elemezte a Vásárhelyen kialakult helyzetet Grezsa István, aki a terveivel kapcsolatban kifejtette, a jelenlegi gyakorlattal ellentétben ő nem mossa majd össze a tatarozást a városfejlesztéssel. Vásárhely egyre inkább egy alvó, elalvó város képét mutatja, nagy a népességfogyás. Hódmezővásárhely lakossága az országos átlagot kétszeres mértékben meghaladóan fogy. Ennek megállításához, visszafordításához szükség van legalább két közepes méretű ipari beruházást ide telepíteni, rá kell „kapcsolódni” a Szegeden épülő monumentális kínai autógyárra is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában