Helyi közélet

2024.04.25. 07:40

Ingyenes robotika szakkör indul Szentesen

Hamarosan indul a szentesi robotika szakkör a megyei iparkamara szervezésében. Az ingyenes foglalkozásokon a gyerekek olyan képességeket sajátítanak el, amely megszerzése fiatal korban különösen fontos.

Tábori Szilvia

Szeged után Szentesen is várja az iskolásokat a robotika szakkör. Archív fotó: Gémes Sándor

Szeged után Szentesen is ingyenes robotika szakkört indít a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) azoknak az 5-8. osztályos fiataloknak, akiknek kedvük van programozni és robotokat építeni. A szakkör május 7-től június 20-ig tart majd, a diákok minden héten kedden és csütörtökön délután találkoznak fél 4-től fél 6-ig. Fontos, hogy a szakkörre nem csak szentesi diákokat vár a kamara, más településekről is szívesen fogadnak résztvevőket. 

A hat héten keresztül Lucza László, a szentesi Koszta József Általános Iskola pedagógusa foglalkozik majd a tanulókkal, akik megismerkednek a Scratch programozással, a Kodu felülettel és önálló játék készítéssel, az Appinventor felülettel, abban egyszerű applikációk létrehozásával, valamint az Edison robotokkal is. A 15 főt befogadó szakkörnek a Városi Könyvtár otthont.

Fontos, hogy a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött a korlátozott létszám miatt. Jelentkezni a CSMKIK honlapján egy űrlap kitöltésével lehet. Előnyt élveznek a szakkör iránt újonnan érdeklődők és az önkéntes kamarai tagok hozzátartozói.

Horváth Gábor, a CSMKIK képzési vezetője korábban is azt hangsúlyozta a robotika foglalkozások kapcsán: a szakkörök és a táborok során a gyerekek olyan képességeket sajátítanak el, mint a közös gondolkodás, vagy éppen a projektmunkák kialakítása, amely tulajdonságok megszerzése fiatal korban nagyon fontos.  A robotikán túl hangsúlyos szempont, hogy csapatban dolgoznak, alkalmazkodniuk kell egymáshoz.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában