Középiskolai felvételi

2024.04.06. 14:40

Most lehet módosítani a felvételi sorrendet

Timár Kriszta

Minden diákot oda vesznek fel, ahova a listája sorrendje alapján a legelőször felvételt nyert. Illusztráció: Lang Róbert

A középiskolákba felvételizők számára fontos határidő érkezik el hétfőn: most lehet módosítani a felvételi rendszerben megjelölt iskolai sorrendet. A felvételi vizsgák eredményei és tapasztalatai alapján hétfő és szerda között lehetőség nyílik arra, hogy a korábban megjelölt iskolák között megváltoztassák a diákok a preferenciát. Ennek azért van jelentősége, mert minden diákot oda vesznek fel, ahova a listája sorrendje alapján a legelőször felvételt nyert. Most tehát azoknak érdemes élniük a módosítás lehetőségével, akik inkább egy, korábban hátrébb sorolt iskolába vagy osztályba szeretnének járni, nem oda, ahova a jelenlegi felvételi adatlapjuk szerint felvételt nyernének. Ebben a 3 napos időszakban egyébként új tanulmányi területeket is fel lehet venni, ami azt jelenti, hogy egy korábban nem megjelölt tagozatot, osztályt is be lehet írni a jelentkezési lapra. Ezt azonban csak olyan iskola képzése esetében lehet megtenni, amely egyébként is szerepel a diák jelentkezési lapján, ráadásul előzetesen erről az iskola kijelölt képviselőjével is egyeztetni kell. Változtatni mindössze egyszer lehet a felvételi sorrenden, így aki ezt megteszi, előtte érdemes jól átgondolnia. A felvételi jelentkezés módosításáról további részletes információ az Oktatási Hivatal honlapján olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában