Szegedi hírek

2024.04.21. 08:00

Nyereséges lett a szegedi rendezvényszervező cég

Több mint 17 millió forintos nyereséggel zárta a tavalyi évét a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. Az energiaválság miatt szinte sz összes intézményük zárva volt egy ideig, de amikor nyitva volt, akkor például az IH Rendezvényközpont jól teljesített.

Suki Zoltán

A SZIN segített a városi cégen.

Fotó: Török János / Illusztráció

Bár folyamatosan panaszkodik a városvezetés, hogy mennyire rossz helyzetben van Szeged a kormány miatt, a városi tulajdonú cégek nagyobb része mégis nyereséges. Pluszban zárta 2023-at a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. is. A társaság több mint 17 millió 600 ezer forint nyereséget termelt tavaly. Ez a cég beszámolójából derült ki, amelyet a legutóbbi közgyűlés elfogadott.

Pedig a mögöttünk álló év nem indult jól. Az energiaválság miatt a Belvárosi Mozi, a Senior Center, a Partfürdő és a D2 Központ január 2-a és március 3-a, az IH Rendezvényközpont épülete pedig január 2-a és február 3-a között zárva volt. A társaság tavalyi árbevétele ennek ellenére 1 milliárd 486 millió forint lett, ebből hozták ki a nyereséget.

A beszámolóban kiemelték, hogy az IH Rendezvényközpontban számos előadás, illetve koncert telt házas volt, illetve, hogy a Szegedi Ifjúsági Napok is látogatottsági rekordot döntött, így a belépőjegyek értékesítéséből származó bevétel is jelentősen több lett. Az IH-ba egyébként csaknem 96 ezren látogattak el tavaly, és összesen 475 rendezvényt tartottak. A rendezvényközpont tavaly az önkormányzattól működésre majdnem 345 millió forint támogatást kapott. A bérkompenzációs támogatás összege több mint 26 millió, az önkormányzati energiatámogatásé pedig szintén hasonló összegű volt. A Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál megrendezésére 12 millió forinttámogatást biztosított az önkormányzat, az állam pedig a Kulturális és Innovációs Minisztériumon keresztül segítette a céget 18 millió forinttal.

Érdekesség, hogy a tavaszi fűtési szezonban a Belvárosi Mozi épületében a gáz helyett, az IH Rendezvényközpontban pedig a távhő helyett villamos energiával fűtöttek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában