Pusztaszer

2024.04.04. 08:00

Továbbépítik az óvodai kerítést

Imre Péter Géza

Pusztaszeren az óvodai kerítést építik tovább. Fotó: Máté Gábor

Mint arról a minap beszámoltunk 25 Csongrád-Csanád vármegyei település nyert összesen majdnem 200 millió forintot a Magyar Falu programban. A legutóbbi pályázaton épületfelújításra, játszóterek átalakítására, tanya- és falugondnoki busz beszerzésére, temetőfejlesztésre és feladatellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére lehetett támogatást szerezni. Most azt néztük meg, Pusztaszer mire fordítja az elnyert 4,67 millió forintot.

A Magyar Falu programos pályázatokkal már több fejlesztést végrehajthattunk községünkben, ezúttal az egyik korábban megkezdettet folytathatjuk

 – mondta megkeresésünkre Máté Gábor, Pusztaszer polgármestere. Azt is megemlítette, a vármegye 3-as számú választókerületében jó az együttműködés a települések között, figyelembe veszik egymás elképzeléseit, így mindegyiknek nagyjából egyformán jut forrás a terveire. 

Fotó: Máté Gábor 

Óvodánk kerítését építjük tovább, mintegy 60-70 méteres szakaszon. Számításaink szerint jut még az összegből a két helyrajzi számon fekvő, különálló óvodaudvarok elválasztására, kapuval való felszerelésére, a bevezetőjárda továbbépítésére és az óvodai csapadékvíz elvezetésére 

– fejtette ki a faluvezető. Máté Gábor még elmondta: szerették volna a sportterem jobb szellőztetését is megoldani, arra a jelenlegi kiírásban nem jutott forrás, de szükséges, ezért egyszer biztosan megvalósítják. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában