Helyi közélet

2024.04.15. 18:50

Újabb gikszer derült ki a budibüfé építéséről Vásárhelyen

A vásárhelyi budibüfé építéséről már színdarabot lehetne írni, amit akár a Szabó Magda Kamaraszínház is műsorra tűzhetne. Újabb gikszer, vagy inkább bénázás derült ki a pavilon kávézó építéséről, amivel nem büszkélkedett el a hódmezővásárhelyi városháza.

Kovács Erika

A budibüfé hamarosan elkészül, de sokak szerint felesleges, mert 300 méteres sugarú körben több helyen is lehet kávézni. Archív Fotó: Kovács Erika

Amikor a régi, nyilvános WC barna kerámiával borított épületét felépítményestől, alapostól együtt lebontották, a munkagéppel átszakították a Kossuth tér öntözőberendezésének gerincvezetékét. Az öntözőgerinc közvetlenül a régi épület fala mellett haladt.

A régi épület, a nyilvános WC, több négyzetméterrel kisebb területű volt, mint az új pavilon kávézó. Így az új épület alapozásakor a sérült részt is lefedték.  Az épület már állt, amikor ez kiderült, ezért ezt a szakaszt ki kellett váltani, vissza kellett bontani a gerinc bejövő- és megnagyobbított épülethez szükséges alapterületet.

Ha nem szimmetrikusan növelték volna a területet, hanem kicsit eltolják a Tóth Sándor utca irányába, akkor, városházi informátorunk szerint, elkerülhető lett volna a gikszer. Úgy tudjuk, a plusz költségeket ezúttal is a kivitelezőnek kellett „lenyelnie”, mint a másik vállalkozónak a városháza északi homlokzatának és tornyának felújításakor keletkezett többletköltséget.

Jelenleg lehet öntözni a Kossuth teret, de a Kossuth szobor mögötti részhez elemes vezérlőket kellett beépíteni.

A kávézót vállalkozóval kívánja az önkormányzat működtetni, viszont az öntözőrendszer vezérlőjét és szivattyú védőmodulját az üzlethelyiség belső terébe tervezték, csakúgy, mint az korábban a nyilvános WC-ben is volt, aminek a kulcsa bármikor a város rendelkezésére állt. Az viszont valószínű, hogy bárki lesz a kávézó üzemeltetője, nem ad majd nyitvatartási időn kívül szabad belépési lehetőséget a kertészeti feladatokat is ellátó HMSZ Zrt.-nek.

Ha például éjszaka történne egy csőtörés, a vállalkozót akár a föld alól is elő kellene keríteni, hogy a HMSZ Zrt. szakemberei hozzáférjenek a vezérlőhöz és elzárják a „főcsapot”, hogy a Kossuth teret ne árassza el a víz. Ha minden igaz, mára sikerült elérni, hogy az öntözőrendszer vezérlőmodulja ne bentre, hanem az úgynevezett „vakajtóba” kerüljön. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában