Jegyzet

2024.05.24. 11:03

Kösz, tévé

Majzik Attila

Komolyan mondom, vágom a centit június 9-ig. Egyrészt szinte belefulladni a vizuális környezetszennyezéssel felérő kampány-erdőbe – mint ahogy független választási szakértőnk, M. Zsóka 6 éves óvodás találóan megjegyezte: „túl sok a tábla” –, másrészt minden egyes nap képes valamelyik szereplő előállni valami irdatlan hülyeséggel, vagy legalábbis önellentmondással.

A kedvenc szappanoperám, amelynek már nagyon várom az utolsó epizódját, az EP-listavezetők vitája. Ez kicsit olyan, mint az okos lány helyzete Mátyás király meséjében: pár résztvevő el is menne vitázni, de nem oda, ahova hívják, mások viszont odamennének, de nem vitatkoznának mindenről és mindenkivel.

Első körben a Partizán adott lehetőséget, de csak azoknak a pártoknak, amelyeknek esélyük van az Európai Parlamentbe kerülésre. Ide a Fidesz listavezetője nem ment el, mondván egy Soros pénzelte műsorban ő nem szerepel – lelke rajta, szerintem ezzel a húzással inkább veszített, mint nyert. A másik nagy kiugró Magyar Péter volt, ő minden áron a köztévébe vágyott.

No, kérése meghallgatásra talált, kösz, tévé, az m1 élőben adja majd a nagy csörtét, ahová minden EP-listavezetőt meghívtak. Igen ám, de Péterünknek ez a felállás sem tetszik, mivel túl sok a résztvevő, túl kevés az idő és egyébként sem az előre megadott témákról akart beszélni. Helyette inkább majd a székház előtt fog tüntetni – az sem rossz program, csak ugye alapvetően nem azt ígérte.

Szóval úgy néz ki, hogy miután sikerült kihisztizni, hogy legyen egy EP-vitaműsor a köztévén, nem lesz teljes a mezőny. Viszont a közvetítés csak május 30-án lesz, addig még akár újabb fordulat is beállhat az ügyben. Vajon visszalép még valaki a vitától az utolsó pillanatban? Vagy esetleg betoppant az, aki biztosra ígérte a távolmaradását?

Megannyi izgalom! Kösz, tévé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában